Antena Meniu Search
x

Video Un elev de 17 ani din Rădăuţi şi-a înjunghiat doi colegi chiar în faţa liceului. Motivul stupid care a declanşat scandalul

Incident deosebit de grav în municipiul Rădăuţi! Doi elevi au ajuns la spital după ce au fost înjunghiaţi în faţa Colegiului Tehnic din oraş. Unul dintre ei este în stare gravă. Atacatorul, coleg de clasă cu victimele, a fugit imediat de la locul faptei. A fost prins în mai puţin de un sfert de oră de echipajele sosite la faţa locului şi a fost dus la audieri. Adolescentul violent a fost reţinut pentru 24 de ore.

de Angela Bertea

la 27.01.2022, 13:18

Vezi și

Conflictul a izbucnit ieri după-amiază. Patru elevi, colegi într-o clasă de ciclu profesional a liceului, s-au luat la harţă în faţa unităţii şcolare, cu puţin timp înainte de a intra la ore. Băieţii se aflau la un restaurant de tip fast food, aflat în vecinătatea liceului. La un moment dat, agresorul în vârstă de 17 ani a scos un briceag şi a început să-i lovească pe ceilalţi trei, fără să se mai gândească la consecinţe.

"S-au întâlnit înainte de a intra la ore, în jurul orei 13:50 pe terasa, în faţă, chiar acolo şi băieţii care au fost înjunghiaţi au intrat, s-au refugiat în baie şi de acolo au sunat la 112", a declarat proprietarul restaurantului. "Între cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, a izbucnit un conflict spontan, unul dintre aceştia lovindu-i pe alţi doi tineri cu un cuţit, pe unul dintre ei atingându-l în zona abdomenului, pe celălalt în zona braţului", a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

De la ce a pornit totul

Al treilea băiat a scăpat doar cu o lovitură în zona capului. Unul dintre colegii săi, însă, un băiat de 19 ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava. "Tânărul era stabil hemodinamic şi respirator, cu o plagă înjunghiată la nivelul hemitoracelui drept. Cu lezarea parenchimului pulmonar, cu sângerare activă şi a fost internat pe Chirurgie, direct în sala de operaţie", a declarat Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt Spitalul Județean Suceava.

Se pare că în urmă cu două zile, între una dintre victime şi agresor ar fi avut loc un schimb de replici tăios chiar la şcoală. "În pauză, cei doi au avut o altercaţie verbală observată de către portarul şcolii şi rezolvată punctual, în secunda următoare a fost anunţat profesorul de serviciu, directorul adjunct, am intrat în clasă şi am intervenit. Cei doi păreau că sunt împăcaţi amiabil", a declarat un profesor. Atât diriginta clasei, cât şi directorul şcolii spun că cei patru elevi erau cuminţi şi nu au creat niciodată probleme.

"Nu au mai fost alte evenimente care să ne determine să credem că ar putea să fie un conflict anterior care a degenerat, ci a fost efectiv incidentul la care nu ne aşteptam", a declarat Niculina Mihaela, directoare Colegiul Tehnic Rădăuţi. "Îi cunosc de 3 ani de zile, niciunul nu a fost sancţionat, nu aveau absenţe multe, nu au facut altă dată alte prostii", a declarat Narcisa Rei, diriginta elevilor. Poliţiştii au dispus reţinerea tânărului de 17 ani pentru 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Un elev de 17 ani din Rădăuţi şi-a înjunghiat doi colegi chiar în faţa liceului. Motivul stupid care a declanşat scandalul