Antena Meniu Search
x

Un fermier a încercat să ascundă focarul de pestă porcină din Parţa. A îngropat în câmp zeci de animale infectate, la doar câţiva centimetri sub pământ

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat că un focar primar potenţial de pestă porcină a fost descoperit în localitatea Parţa, după ce aproximativ 30 de porci care aveau pestă porcină au fost îngropaţi în câmp de proprietar, fără ca acesta să anunţe autorităţile. În acest caz a fost deschis dosar penal.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 16:36

fermă de porci
Un fermier din Timiş a încercat să ascundă un focar de pestă porcină - Profimedia

Pesta porcină a fost depistată la o exploataţie particulară. ”Focarul primar potenţial a fost descoperit. Un nou focar de pestă porcină a fost declarat la Parţa, la o exploataţie particulară. Aproximativ 30 de porci au fost îngropaţi în câmp, la doar 10-20 cm sub pământ, încă din luna septembrie. Ca urmare a anchetei epidemiologice şi din declaraţiile proprietarului, reiese că boala era prezentă încă din primele zile ale lunii septembrie. Porcii îngropaţi vor rāmâne pe loc şi chiar acum se lucrează la acoperirea lor prin crearea unui taluz de 3 metri înălţime, împrejmuit de gard”, a anunţat prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu.

Dosar penal: fermierul îngropase în câmp zeci de porci infectaţi

Prefectul de Timiş a precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal şi a făcut un apel la proprietarii de porci să anunţe orice suspiciune de pestă. ”Dacă proprietarul ar fi anunţat din timp, probabil că nu ne-am fi aflat azi în această situaţie, cu 40.000 de porci sacrificaţi. Acum s-a deschis un dosar penal. Fac încă un apel proprietarilor de porci să anunţe imediat orice suspiciune de pestă”, a adăugat Mihai Ritivoiu, potrivit news.ro.

În urmă cu o săptămână a fost depistată pesta porcină la o fermă a companiei Smithfield din loalitatea Parţa, de lângă Timişoara. Aproape 40.000 de porci au fost sacrificaţi de la această fermă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un fermier a încercat să ascundă focarul de pestă porcină din Parţa. A îngropat în câmp zeci de animale infectate, la doar câţiva centimetri sub pământ