Antena Meniu Search
x

Un incendiu violent a produs pagube uriaşe într-un bloc din Bârlad. Focul ar fi fost pus intenţionat

Un incendiu violent a produs pagube uriaşe, sâmbătă seara, într-un bloc din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui.

de Redactia Observator

la 08.10.2023, 07:27

Incendiul din Bârlad s-a soldat cu pagube uriaşe
Incendiul din Bârlad s-a soldat cu pagube uriaşe - ISU Vaslui
  • Pompierii au luptat peste două ore pentru a stinge incendiul din Bârlad.

Primele informaţii de la faţa locului arată că incendiul ar fi izbucnit la etajul 3 al imobilului. Forţele de ordine au intervenit la faţa locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2  și echipaje specializate.

De asemenea, la faţa locului s-a intervenit şi cu o ambulanţă tip B ce aparţine Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, substaţia Bârlad.

Pompierii ajunşi la faţa locului au descoperit că incendiul se manifesta violent. Au fost obligaţi să lupte din greu pentru lichidarea focului. Peste 70 de locatari se autoevacuaseră până la sosirea pompierilor. Forţele de ordine au decis să mai evacueze încă aproximativ 40 de persoane, pentru a se evita apariţia unor momente neplăcute.

Chiar şi aşa, mai multe persoane au avut nevoie de intervenţie medicală la faţa locului. Una dintre victime a suferit un atac de panică şi o intoxicaţie minoră cu monoxid de carbon. Victima a refuzat să fie transportată la spital.

Pe acelaşi subiect

O altă victimă a acuzat probleme cardiace şi a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Bârlad.

După incendiului din Bârlad, pompierii au stabilit că pagubele sunt uriaşe. Nu mai puţin de 10 garsoniere au fost afectate de flăcări. De asemenea, pompierii au participat la evacuarea gazelor toxice şi a fumului, la evacuarea gunoaielor depozitate pe holul blocului, dar şi la limitarea unor eventuale scurgeri de gaze naturale.

Primele informaţii arată că, cel mai probabil, focul ar fi fost pus intenţionat de o persoană despre care se spune că ar avea probleme psihice. Persoana respectivă ar fi dat foc la mai multe haine pe scara blocului, la etajul 3 al clădirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un incendiu violent a produs pagube uriaşe într-un bloc din Bârlad. Focul ar fi fost pus intenţionat