Antena Meniu Search
x

Video Un medic din Gorj, în spatele gratiilor după ce ar fi luat șpagă pentru acte false de pensionare. Într-o singură lună, a luat mită de 75 de ori

Un medic, o asistentă şi o infirmieră din Gorj au ajuns în spatele gratiilor, iar un alt medic este în arest la domiciliu, după ce au luat şpagă ca să elibereze documente medicale false. Mita ajungea până la o mie de lei. Cu documentele eliberate în fals, cei care au dat mita au obţinut certificate de încadrare în grad de handicap, decizii de pensionare şi permise de conducere. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 12.01.2024, 13:56

Vezi și

Infirmera, care este și angajata Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu era cea care racola oamenii direct din spital. Le spunea că pot să se pensioneze pe caz de boală, dacă dau șpagă.

A luat mită de 75 de ori într-o lună

Banii erau puși în plicuri, plicurile în dosarele cu documente mediale și acestea ajungeau în final la medicul expert, angajat al Casei de Pensii Gorj. Acesta, spun procurorii, ar fi primit mită de 75 de ori în mai puțin de o lună numai anul trecut, dar rețeaua funcționa încă din 2016, iar în ultimii ani acesta și-ar fi cumpărat din mită trei apartamente.

La percheziții, procurorii ar fi descoperit și un cont în care medicul avea peste 150.000 de lei, bani pe care nu i-a putut justifica. Anchetatorii au decis să pună sechestru pe acest cont, dar și pe două apartamente din București și din Cluj-Napoca. 

Seara trecută, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la fel și infirmiera și asistenta cercetate în acest caz. Medicul oftalmolog implicat este cercetat în arest la domiciliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Un medic din Gorj, în spatele gratiilor după ce ar fi luat șpagă pentru acte false de pensionare. Într-o singură lună, a luat mită de 75 de ori