Antena Meniu Search
x

Tragedia de la mina Uricani face noi victime. Doi salvatori care au intrat în subterat au fost duşi de urgenţă la spital

Şi operaţiunea de salvare a celor 4 a făcut victime la mina Uricani. Doi salvatori s-au intoxicat în timpul misiunii.

Vezi și

Un miner a murit, iar trei au fost grav răniţi, după o explozie produsă în subteranul minei din Uricani. Şi operaţiunea de salvare a celor 4 a făcut victime. Doi dintre salvatori au ajuns la spital şi ei, intoxicaţi cu monoxid de carbon. Prima variantă luată în calcul drept cauză a exploziei este că în subteran s-ar fi aprins metanul.

Cei patru mineri s-ar fi aflat la 50 de metri adâncime, în subteran. Fără tensiune electrică în zonă, astfel că nimeni nu îşi explică acum tragedia. O ipoteză ar fi că gazul metan s-a aprins în mină. Oamenii lucrau la un plan de aeraj şi cel mai probabil s-ar fi inversat fluxul. Adică în loc să intre aerul, aerul ieşea din mină.

Al patrulea miner nu a mai avut scăpare. Ar fi fost găsit mort undeva la 100 de metri de locul exploziei. Doi dintre salvatori au ajuns şi ei la spital, intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Cei trei mineri răniţi sunt în stare gravă. Doi dintre ei au arsuri chiar şi pe căile respiratorii. Au fost trimişi cu elicopterul în Capitală, la Spitalul de Arşi şi la Bagdasar-Arseni.

Inspectorii ITM au început ancheta. Ministrul Energiei, care aseară a mers la Deva, şi-a anulat acţiunile şi a plecat direct spre Uricani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tragedia de la mina Uricani face noi victime. Doi salvatori care au intrat în subterat au fost duşi de urgenţă la spital