Antena Meniu Search
x

Un pedofil din Ploieşti, care urmărea fetiţe pe care le adormea cu formol pentru a le viola, a cerut eliberarea condiţionată. Bărbatul, condamnat la 16 ani de închisoare

Bărbatul din Ploieşti care în anul 2011 a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a violat o fetiţă şi a încercat să abuzeze sexual alte două, folosind formol pentru a le adormi şi agresa, a cerut fără succes eliberarea condiţionată. Judecătoria Moreni a respins, joi, solicitarea acestuia, după ce şi magistraţii din Ploieşti respinseseră, anterior, o solicitare de eliberare a condamnatului înainte de termen, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 18:03

Un pedofil din Ploieşti, care urmărea fetiţe pe care le adormea cu formol pentru a le viola, a cerut eliberarea condiţionată. Bărbatul, condamnat la 16 ani de închisoare
- Shutterstock

Marius Costin Frumuzache, pedofilul condamnat pentru o faptă de viol şi două tentative de viol şi violare de domiciliu în anul 2011, a deschis un dosar vizând liberarea condiţionată, însă cererea sa a fost respinsă, joi, de Judecătoria Moreni. ”Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de petentul condamnat F. M. C., în prezent deţinut în Penitenciarul Mărgineni. Menţine propunerea comisiei de liberări condiţionate de amânare la expirarea pedepsei în termen, respectiv la data de 14.02.2024. (...) Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Moreni.

Pedofilul a fost prins cu ajutorul unui pastor

În luna ianuarie, şi Judecătoria Ploieşti a respins cererea de liberare condiţionată formulată de Marius Frumuzache. ”Din cuprinsul caracterizării condamnatului, în ceea ce priveşte evaluarea pe domeniul de asistenţă socială, s-a reţinut că nu este cunoscut cu istoric infracţional, iar pe parcursul executării pedepsei a avut un comportamentul oscilant, întrucât a fost sancţionat disciplinar în repetate rânduri. În continuare, se constată că prin raportul nr. ........ din data de 14.12.2022, comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate a decis schimbarea regimului de executare a pedepsei în regim închis, întrucât a comis o abatere disciplinară gravă”, se arăta în documentele Judecătoriei Ploieşti atunci când judecătorii acestei instanţe au decis respingerea solicitării de eliberare condiţionată.

Conform documentelor, Frumuzache a bătut un deţinut. Marius Costin Frumuzache a fost condamnat în 2011, pe când avea 34 de ani, la 16 ani de detenţie pentru viol şi două tentative de viol, victimele fiind fetiţe de zece ani şi locuind toate în cartierul Malu Roşu din Ploieşti. Pedofilul avea un tipar după care acţiona: alegea fetiţe blonde, pe care le urmărea săptămâni întregi când ieşeau de la şcoală, pentru a se asigura că merg singure acasă şi că nici acolo nu le aşteaptă nimeni. El le punea la gură cârpe îmbibate cu formol, pentru a le adormi şi a le viola. Primele două victime au scăpat, în unul dintre cazuri violatorul speriindu-se de telefonul care a sunat în casa victimei. A treia fetiţă pe care a acostat-o a fost violată.

Abia după viol Poliţia din Prahova a făcut publice datele bărbatului, deşi la Poliţie existau plângeri privind tentativele anterioare ale acestuia. Pedofilul a fost prins cu ajutorul unui pastor de la Biserica Baptistă Metanoia, căruia i-a mărturisit că el este autorul faptelor. La judecată, el a recunoscut infracţiunile pentru care a fost deferit justiţiei, cerând procedura simplificată, care i-a dat dreptul de a beneficia de o reducere cu o treime a limitelor pedepsei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un pedofil din Ploieşti, care urmărea fetiţe pe care le adormea cu formol pentru a le viola, a cerut eliberarea condiţionată. Bărbatul, condamnat la 16 ani de închisoare