Antena Meniu Search
x

Video Un pompier din Bârlad, erou după ce a prins un infractor. Bărbatul se întoarcea de la biserică şi a auzit sirenele Poliţiei: a sărit imediat să-şi ajute colegii

Un pompier bârlădean a ajutat la prinderea unui bărbat urmărit de polițiști. Bărbatul se întorcea de la biserică în momentul în care, dintre blocuri, a auzit sirenele mașinilor de poliție. Pompierul nu a stat pe gânduri și a intervenit imediat să-și ajute colegii.

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 18:04

Vezi și

Bărbatul se întorcea de la biserică. În drum spre casă,  pe strada Carpați, dintre blocuri se aud sirenele autospecialelor de intervenție. Peste circa un minut, un bărbat trece în pas alergător pe lângă pompier, iar B vede neapărat ceva suspect în asta. Imediat, de după colțul unui bloc își face apariția un ofițer de poliție care alerga spre bărbatul. 

Pompierul își întoarce capul și vede că bărbatul care anterior trecuse în ritm alert pe lângă el, acum alerga de-a binelea. Îl întreabă pe colegul polițist dacă cel care aleargă este urmărit și dacă are nevoie de ajutor. Nu a stat pe gânduri și a pornit pe urmele bărbatului urmărit, ca să-și ajute colegii polițiști. 

Împreună cu ofițerul de politie, pompierul a alergat după  bărbatul de aproximativ 35 ani și, după o cursă de aproximativ 300 metri, reușesc să îl prindă pe suspect. După doar câteva secunde ajung din urmă și alți colegi polițiști.

"Ofițerul de poliție îi mulțumește colegului nostru pentru ajutor și își declină identitatea. Este chiar inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. B. se recomandă și el: pompier, paramedic și conducător ambarcațiune de interventie în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Detașamentul Bârlad.  Doi oameni din structuri județene diferite ale Ministerului Afacerilor Interne și-au dat mâna și au ajutat la respectarea legii în “orașul rulmenților”.  De altfel, plt.maj. B.I.A. nu este la prima "ispravă" de acest gen. În urmă cu 20 ani a observat că un tânăr a urmărit o bătrână, după care a lovit-o, i-a luat punga pe câte o avea în mână și a fugit. Atunci a alergat după hoț și l-a prins în spatele pieței centrale din municipiul Bârlad. B. a predat hoțul polițiștilor, iar a doua zi, femeia, comerciantă în talciocul din localitate, l-a chemat pentru a-i mulțumi și pentru a-l recompensa, deoarece s-a dovedit că în sacoșă se afla o mare sumă de bani. Pompierul a acceptat doar mulțumirile bătrânei. O altă întâmplare s-a petrecut în urmă cu zece ani, moment în care B. se afla alături de familie pe litoralul Mării Negre. O femeie striga după ajutor, întrucât un tânăr îi furase portofelul. B. a ajutat polițiștii și la prinderea acelui făptuitor. Colegul nostru a fost felicitat de conducerea ISU Vaslui și de colegi, iar pe adresa instituției a sosit o scrisoare de mulțumire din partea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui", potrivit ISU Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un pompier din Bârlad, erou după ce a prins un infractor. Bărbatul se întoarcea de la biserică şi a auzit sirenele Poliţiei: a sărit imediat să-şi ajute colegii