Antena Meniu Search
x

Un șofer de TIR a fost prins cu 34.000 de dolari într-o pungă de plastic, la intrare în România

Un șofer de TIR a fost prins cu 34.000 de dolari într-o pungă de plastic, la intrare în România, fără să poată justifica suma care depășea plafonul vamal de valută permis. Nu mai are voie să intre în țară 5 ani.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.08.2020, 14:16

  • 22.300 de dolari au fost confiscați de la șoferul de TIR.
  • El a vrut să intre în țară pe la vama Siret.

Potrivit Poliției de Frontieră, echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Siret  formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a ridicat de la un cetățean ucrainean, în vederea confiscării, suma de 22.300 dolari, ascunsă şi nedeclarată la intrarea în România.

Astfel, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetățean ucrainean, în vârstă de 28 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia formalităţilor de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în cabina camionului, într-o pungă disimulată printre haine, suma de 34.100 dolari.

Având în vedere că valuta nu a fost declarată la intrarea în țară, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 22.300 dolari, iar echivalentul a 10.000 euro, reprezentând plafonul vamal permis, i-a fost restituit cetățeanului ucrainean.

Şoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar față de persoana în cauză poliţiştii de frontieră au instituit măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Un șofer de TIR a fost prins cu 34.000 de dolari într-o pungă de plastic, la intrare în România