Antena Meniu Search
x

Foto Un sucevean a cumpărat o cameră de supraveghere cu 315 lei de pe TikTok. Surpriza de care a avut parte când a deschis coletul

Un bărbat din Suceava a picat în plasa escrocilor de pe reţelele sociale. Individul a plătit 315 lei pentru a-şi achiziţiona o cameră de supraveghere, după ce a văzut o reclamă pe TikTok. Când pachetul a sosit la adresă, a avut parte de un adevărat şoc. În colet nu se afla nimic altceva decât două becuri.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 09:57

”A fost greșeala mea pentru că nu am verificat cum trebuie informațiile care circulau pe rețelele de socializare. Mi s-a părut mie ceva suspect în momentul în care a sosit pachetul și cam ușor pentru o cameră de supraveghere, iar când l-am deschis mi-am dat seama că am căzut victimă escrocilor”, a mărturisit păgubitul.

Suceavanul a făcut schimb de informaţii prin mailuri, care adresa presupusului magazin era un cel puţin suspicioasă, [email protected] şi [email protected]. După ce a fost păcălit iar banii i-au fost luaţi, nimeni nu a mai răspuns la nicio adresă pentru a oferi vreo explicaţie. Astfel, bărbatul s-a ales cu 2 becuri la 315 lei, relatează Monitorul de Suceava.

Poliţiştii recomandă ca persoanele care doresc să îşi achiziţionez produse de pe internet să se folosească doar de surse sigure, recomandate de apropiaţi şi să păstreze orice document referitor la plata efectuată online. Oamenii legii recomandă ca oamenii să fie atenţi şi la adresele de contact, multe dintre acestea fiind false dar modificate pentru a părea reale. Se recomandă că link-urile ascunse în emailuri să nu fie accesate iar datele personale şi cele bancare să nu fie transmise prin telefon, mesaje, sau alte dispozitive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un sucevean a cumpărat o cameră de supraveghere cu 315 lei de pe TikTok. Surpriza de care a avut parte când a deschis coletul