Antena Meniu Search
x

Un tânăr a fost muşcat de un şobolan în centrul Capitalei. Avertismentul medicilor după acest incident

Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de picior, în fața reședinței sale din zona Piața Romană, și a fost nevoit să meargă la spitalul de boli infecțioase Colentina.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 15:21

Un tânăr a fost muşcat de un şobolan în Bucureşti
Un tânăr a fost muşcat de un şobolan în Bucureşti - Facebook / Dan Tudorache

Medicii spun că incidentul a avut loc marţi seară şi că i-au administrat tânărului vaccin antitetanos şi antirabic şi i-au prescris tratament cu antibiotice. Dacă apar alte simptome, va fi nevoit să meargă la spital pentru noi tratamente.

"Muşcături de şobolani am mai avut şi în trecut, problema pe care o văd este că a fost muşcat în Bucureşti. Înseamnă că regulile de igienă sunt precare şi că ne putem aştepta şi pe viitor la astfel de situaţii", a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist, care le îndeamnă pe autorităţi să ia măsuri.

Şobolanii pot transmite rabie, tetanos, teptospiroză sau hantavirus, rabia fiind mortală.

Comunicatul primăriei Capitalei după incident

Primăria Capitalei a transmis, miercuri, că tratamentele de deratizare "sunt în plină desfășurare" pe spațiile verzi din proprietatea Municipalității, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un tânăr a fost muşcat de un şobolan în centrul Capitalei. Avertismentul medicilor după acest incident