Antena Meniu Search
x

Video Una din familiile bebeluşilor schimbaţi la naştere la Maternitatea Ploieşti a făcut plângere penală. Părinţii vor să li se facă dreptate în instanţă pentru şocul trăit

Caz halucinant petrecut la Maternitatea Ploiești unde doi nou-născuţi au fost încurcaţi la externare. S-a întâmplat în februarie, iar părinţii care şi-au dat seama de eroare s-au întors la spital pentru a face schimb de bebeluşi. În maternitate s-a făcut o anchetă internă dar acum părinţii au făcut şi plângere la poliţie. 

de Cristi Georgescu

la 02.05.2024, 13:52

Vezi și

Părinții uneia dintre fetițe încurcate la Maternitatea Ploiești au povestit la scurt timp după ce s-a petrecut nefericitul eveniment că îşi doresc să acţioneze în instanţă unitatea medicală pentru gafa produsă.

Plângere penală împotriva unităţii spitaliceşti

Nu au renunţat la această idee şi au înaintat documentele pentru ca această cauză să fie judecată de către magistraţi. Încurcătura a fost produsă de către una dintre asistentele din cadrul maternităţii, în luna februarie, când cele două familii urmau să îşi ia copilele externate în aceeaşi zi. 

Cea care şi-a dat seama că nu este copilul ei şi că urma să primească un altul a fost mama uneia dintre fetiţe, care se afla încă în maternitate la momentul în care s-a produs încurcătura. 

Părinţii care cer acum dreptate spun că personalul medical nu a făcut verifările necesare nici în documente, nici cu brăţările de identificare pentru a nu comite această gafă.

Familia încearcă să afle dacă în maternitate există o procedură în ceea ce priveşte externările şi dacă aceasta a fost respectată. În altă ordine de idei, asistenta care a făcut greşeala a fost sancţionată disciplinar cu reducerea salariului pe trei luni şi i s-au dat alte atribuţii la aceeaşi unitate medicală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Una din familiile bebeluşilor schimbaţi la naştere la Maternitatea Ploieşti a făcut plângere penală. Părinţii vor să li se facă dreptate în instanţă pentru şocul trăit