Antena Meniu Search
x

Video Una dintre cele mai vechi biserici din țară, mistuită de un incendiu. Lăcașul din Vâlcea a ars precum o torță, după un scurtcircuit

O biserică monument istoric din Vâlcea, una dintre cele mai vechi din ţară, a fost distrusă de incendiu. Lăcaşul de cult din Stoileşti era construit din lemn şi data din secolul 18. 

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 19:15

Vezi și

Prima dată s-a aprins acoperişul, iar flăcările au cuprins rapid toată biserica. 15 pompieri şi trei maşini de stingere au ajuns în scurt timp la locul incendiului, dar nu au mai putut salva nimic. Lemnul, uscat de canicula din ultimele săptămâni, a ars foarte repede. Primele date ale anchetei arată că focul a fost provocat de un scurtcircuit la instalația de electricitate.

"Sosiți la fața locului, pompierii au găsit acoperișul bisericii, construit din lemn cu învelitoare din șită, cuprins în totalitate de flăcări. Din informații furnizate de apelant, biserica este încadrată ca monument istoric. Pentru salvarea edificiului, s-au efectuat dispozitive de stingere în jurul clădirii și s-a acționat mai bine de 3 ore, de la sosirea echipajelor la locul intervenției. Din păcate, cantitatea foarte mare de lemn uscat din componența edificiului, precum și temperaturile ridicate, au favorizat extinderea la întreaga clădire", transmite ISU Vâlcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Una dintre cele mai vechi biserici din țară, mistuită de un incendiu. Lăcașul din Vâlcea a ars precum o torță, după un scurtcircuit