Antena Meniu Search
x

Un val uriaş de alge a acoperit plaja, în Mamaia (Video)

Malul litoralului în dreptul stațiunii Mamaia a fost acoperit de un strat gros de alge, pe o distanţă de câteva sute de metri, în doar câteva ore, făcând imposibil accesul turiştilor la apă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.07.2020, 22:06

Vezi și
  • Litoralul a fost acoperit de alge, în Mamaia
  • Accesul turistilor la apă, aproape imposibil

Şeful Administraţiei Bazinale de Apa Dobrogea – Litoral a postat un mesaj pe Facebook în care descrie fenomenul, precizând că un astfel de eveniment nu a mai avut loc de cel puţin 10 ani, iar utilajele necesare curăţării algelor nu sunt uşor de obţinut.

"E clar, nici natura nu ține deloc cu noi (nu că ar avea de ce): dacă de dimineață malul litoralului în dreptul stațiunii Mamaia era curat aproape în totalitate, în doar câteva ore, schimbându-se direcția vântului, linia țărmului este efectiv înecată în alge aduse de curenți. Și imaginați-vă că adâncimea acestui strat este de până la jumătate de metru. Oamenii care au îmbătrânit muncind la Apele Române îmi spun că un astfel de fenomen nu a mai avut loc de cel puțin 10 ani... Oricum ar fi, am discutat cu directorul Sistemului de Goapodărire a Apelor (SGA) Constanța și vom avea în această seară toate echipele #ABADL prezente pe plajă pentru a limita cât mai mult efectele acestui val de alge pe litoral. Însă, numărul mic de oameni care lucrează efectiv pe plajă, numărul insuficient de utilaje pe care le avem în acest moment, cât și lipsa unor mașini/ambarcațiuni specifice unei astfel de sarcini va îngreuna cu mult munca acestor oameni minunați. Dacă nu vom remedia urgent aceste aspecte, care din păcate durează de ani de zile, aceste probleme se vor repeta la nesfârșit. Să mai punem oamenii să muncească la furcă în mileniul III, fără să ne preocupăm să aibe utilajele corespunzătoare, mi se pare o barbarie din partea noastră, ca și conducere #ABADL. În cel mult o săptămână vom face un plan de bătaie și vom cere utilajele cate ne lipsesc pe litoral de ani de zile...", scrie Bogdan Bola pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un val uriaş de alge a acoperit plaja, în Mamaia (Video)