Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vămile din România, supraaglomerate în plin sezon al vacanţelor. În ultimele 24 de ore au ieşit din ţară aproape 240.000 de persoane

Suntem în vârful de sezon al vacanţelor, iar asta vine cu tradiţionalele cozi în vămi, atât la ieşirea cât şi la intrarea în ţară. Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe românii care pleacă în Bulgaria, Grecia sau Turcia să se înameze cu răbdare la punctele de trecere a frontierelor. În jur de 200.000 de români au intrat şi tot atâţia au ieşit din ţară în ultimele ore.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 19:30

În aceste zile, vacanţele încep şi se sfârşesc inevitabil la coadă. La ieşirea din ţară spre Bulgaria se stă cel mult o oră, potrivit poliţiştilor de frontieră. La intrare însă, oamenii se plâng că au stat cu orele. Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călătorie valabilă până pe 18 august pentru românii care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia. în Bulgaria. Ca să evite aglomeraţia mulţi călătoresc noaptea.

În ultimele 24 de ore au ieşit din ţară aproape 240.000 de persoane

Poliţiştii de frontieră recomandă rutele alternativele. România are 11 puncte de trecere a frontierei cu  Bulgaria. Şi la graniţa Bulgariei cu Grecia cozile s-au întins astăzi pe 3 kilometri, iar timpul de aşteptare a fost de aproape 3 ore. "A fost un pic de coadă la Makaza, pe sensul de intrare în Bulgaria. Şi a mai fost o mică problemă, dar punctuală în Bulgaria cu un mic incendiu şi au fost nevoiţi să îi redirecţioneze şi s-a făcut un ocol cam de o oră, din ce mi-au spus nişte prieteni care s-au întors ieri în ţară. Sunt două variante foarte bune de mers, prin Makata şi Kulata, unde mergi foarte mult spre autostradă", a declarat Silviu Neagu, român în Grecia.

Vezi și

Aglomeraţie a fost şi la vămile din vestul ţării. La Vama Petea şi Nădlac oamenii au aşteptat peste o oră. În weekend ar putea fi şi mai rău. "Având în vedere experienţa de săptămâna trecută când media valorilor de trafic în timpul unei zile de weekend a depăşit jumătate de milion de persoane la nivel naţional, ne aşteptăm şi acum la o creştere semnifică a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria şi cu Bulgaria", a declarat Alexandra Gavan, purtător de cuvânt Politia de Frontieră Romana. În ultimele 24 de ore au ieşit din ţară aproape 240.000 de persoane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Vămile din România, supraaglomerate în plin sezon al vacanţelor. În ultimele 24 de ore au ieşit din ţară aproape 240.000 de persoane