Antena Meniu Search
x

Video Vânzările de artificii şi petarde ilegale s-au mutat în online. În ce condiţii pot fi folosite materialele pirotehnice

Ne mai desparte puţin de noaptea dintre ani, sărbătorită de mulţi români cu adevărate spectacole pirotehnice. Însă această adevărată tradiţie poate scăpa uşor de sub control şi face mult rău oamenilor, dar şi animalelor atunci când petardele şi artificiile nu sunt conforme şi mânuite cu grijă. Aşa că atenţie de unde vi le procuraţi. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 27.12.2021, 13:51

Sursa foto: Shutterstock Vezi și

Vânzătorii de artificii şi petarde neautorizaţi din pieţe şi târguri, dar şi din online sunt vizaţi în această perioadă de controalele poliţiştilor. 

Cele mai multe dintre ilegalităţi s-au mutat în această perioadă în mediul online. Sunt pline reţelele sociale sau site-urile de mică publicitate de tot felul de oferte la petarde şi artificii. Numai că cei care riscă şi încalcă legea în acest fel pot să se trezească la uşă cu un poliţist în loc de client. 

S-au dat amenzi şi s-au întocmit foarte multe dosare penale. În judeţul Gorj, de exemplu, de la începutul lunii decembrie şi până acum au fost confiscate aproape 400 de kilograme de petarde şi artificii vândute de persoane fără drept.

Semnal de alarmă şi pentru cei care cumpără artificii şi petarde

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, nu doar vânzarea neautorizată este pedepsită aspru de lege, ci şi vânzarea către minori a astfel de materiale pirotehnice.

Iar dacă tot le cumpăraţi, oamenii legii trag un semnal de alarmă şi atrag atenţia că trebuie să ştiţi bine şi cum le folosiţi. Este interzisă folosirea artificiilor şi petardelor pe drumurile deschise circulaţiei, în zonele aflate în apropierea blocurilor de locuinţe sau în apropiere de case sau pe aleile pietonale.

Toate aceste ilegalităţi sunt pedepiste aspru. Se poate ajunge chiar la pedeapsă cu închisoarea între 3 luni şi un an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Vânzările de artificii şi petarde ilegale s-au mutat în online. În ce condiţii pot fi folosite materialele pirotehnice