Antena Meniu Search
x

15 tone de petarde și artificii, ascunse printre saci de cartofi, în vamă la Giurgiu

Aproximativ 15 tone de petarde ascunse într-un transport de cartofi au fost descoperite în vama Giurgiu. Acestea se aflau în remorca unui TIR condus de un cetățean român care încerca să le introducă în țară ascunse prin metoda capac.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 11:19

Materiale pirotehnice descoperite printre cartofi, într-un TIR, în vama Giurgiu
Materialele pirotehnice au fost găsite în remorca unui TIR - Poliția de Frontieră Giurgiu

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au acţionat în sistem integrat împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor cu materiale pirotehnice.

„Astfel, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, a fost depistat un bărbat, de 64 de ani, din județul Hunedoara, în timp ce conducea un autocamion, având atașată o remorcă.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că acesta transporta mai multe tipuri de articole pirotehnice (petarde și baterii de artificii), din Bulgaria, având ca punct de livrare o adresă din municipiul București”, se arată într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu.

Ce susținea bărbatul că transportă

Pe acelaşi subiect

Din documentele de însoțire a mărfii, a reieșit că bărbatul transporta 21 de tone de cartofi, însă, în realitate, în autocamion a fost descoperită cantitatea de 15 tone de articole pirotehnice, disimulate în semiremorcă, prin metoda capac, prin 6 paleți, cu aproximativ 6 tone de cartofi, spun autoritățile.

„În cauză, autorităţile desfăşoară cercetări pentru derularea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, fiind întocmit un dosar penal, pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și contrabandă calificată”, se arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » 15 tone de petarde și artificii, ascunse printre saci de cartofi, în vamă la Giurgiu