Antena Meniu Search
x

Victor Ponta a testat o aeronavă de vânătoare, F-16

România a fost copilot astăzi Americii! Prim-ministrul Victor Ponta s-a înălţat peste plaiurile mioritice alături de un pilot american într-o aeronavă de vânătoare, F-16.

Vezi și

 O premieră a premierului să fie la bordul unui astfel de avion, de altfel. Cei doi au stat în aer 40 de minute, după ce avionul s-a ridicat de la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii. Prim-ministrul participă la un exerciţiu comun cu americanii cu scopul creşterii nivelului de pregătire a militarilor români şi dezvoltarea cooperării între armatele ambelor ţări membre NATO.

Cu puţin înainte de ora 11, premierul, îmbrăcat în uniformă de pilot al Forţelor Aeriene Române, a ţâşnit glonţ către instructorii care îl aşteptau lângă aeronava F-16. Au urmat câteva indicaţii şi avionul s-a desprins de sol.

În timp ce Victor Ponta zbura printre nori, pe pâmânt fremătau 250 de militari americani dar şi politicieni de-ai noştri. După 40 de minute, şeful Guvernului şi pilotul american reveneau cu picioarele pe pământ. Zâmbetul prim-ministrului arăta fără dubii ce părere avea despre experienţa la înălţime.

Dar şi pilotul american ar fi avut partea lui de surpriză. La exerciţiile care se desfăşoară la Câmpia Turzii, piloţii români se antrenează cu aceleaşi avioane de vânătoare cu care a zburat astăzi şi Victor Ponta, F-16, în timp ce americanii testează MiG-urile din dotarea Forţelor Aeriene Române. Mâine, militarii vor părăsi România şi se vor îndrepta spre Italia. În zbor, cum altfel?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Victor Ponta a testat o aeronavă de vânătoare, F-16