Antena Meniu Search
x

Video! 1986, anul în care Steaua a intrat în istorie câştigând Cupa Campionilor

Astăzi, se împlinesc 28 de ani de la meciul Steaua-Barcelona, un meci care avea să rămână în istoria fotbalului românesc

 Astăzi, se împlinesc 28 de ani de la meciul Steaua-Barcelona, un meci care avea să rămână în istoria fotbalului românesc

Steaua a devenit prima echipă din blocul comunist care reuşea să câştige Cupa Campionilor Europeni după o finală împotriva Barcelonei. 7 mai 1986, o dată de referinţă şi pentru fotbalul de pe întreg mapamondul, deoarece a fost ultima echipă formată exclusiv din jucători autohtoni care cucerea un trofeu european.

După două meciuri pline de emoţii cu Kuusysi Lahti şi RSC Anderlecht Bruxelles, Steaua a început să stârnească un interes imens. Ajunsese în marea finală de la Sevilla, unde o aştepta FC Barcelona, pe Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Aceasta a fost câștigată de echipa de pe stadionul Ghencea, după ce Helmuth Duckadam a reușit să apere patru lovituri de departajare. Mai târziu avea sa fie numit „Eroul de la Sevilia”. Acest trofeu este singura Cupă a Campionilor câștigată de Steaua și singura câștigată de o echipă românească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Video! 1986, anul în care Steaua a intrat în istorie câştigând Cupa Campionilor