Antena Meniu Search
x

Banii din videochat, făcuți de o femeie de 52 de ani, din Sălaj, aproape au băgat-o în pușcărie

O femeie în vârstă de 52 de ani, din Sălaj, care făcea videochat, aproape că a intrat în pușcărie, după ce nu a declarat câștigurile substanțiale obținute din această activitate. Femeia avea deschise trei conturi în bancă, de euro, dolari și lei, unde încasa câștigurile din videochat.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.09.2020, 20:41

Videochat în România
O femeie era să intre în pușcărie din cauza banilor câștigați din videochat - Profimedia
  • Banii din videochat aproape au băgat-o în pușcărie
  • Femeia de 52 de ani nu a plătit niciodată taxe pentru activitatea ei

Fiscul s-a sesizat și a solicitat încuviințarea măsurii de supraveghere tehnică a obținerii de date privind tranzacțiile financiare efectuate în coturile bancare pe care femeia le deținea.

Astfel, potrivit raportului de constatare întocmit de specialistul antifraudă detașat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, inculpata a realizat venituri din activități de videochat în cuantum total de 62.528,38 lei, pe care nu le-a declarat organelor fiscale.

Consecința nedeclarării acestor venituri a constat în sustragerea de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat în sumă de 22.946 lei, din care 7.032  lei reprezintă impozit pe profit, 12.867 lei reprezintă contribuție socială obligatorie (CAS) iar 3.047 lei reprezintă contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS).

Femeia a recunoscut totul

"La locuința mea din Cehu Silvaniei am desfășurat activități de videochat, având cont pe un site de profil. Contul mi l-a făcut cineva, era vorba despre un bărbat pe care l-am cunoscut pe internet și al cărui nume nu-l cunoșteam. Ii știam doar numele de scenă. Acesta m-a întrebat dacă vreau să fac videochat, eu i-am spus că nu cunosc genul acesta de activitate, el mi-a explicat, eu i-am spus că nu cunosc limbi străine, iar el mi-a indicat să folosesc programul „ google translate” . El mi-a făcut contul iar în 3 luni am învățat câteva cuvinte din mai multe limbi. Eu primeam în contul bancar suma de bani care mi se cuvenea conform înțelegerii pe care am avut-o cu „G”, acesta primea la rândul lui o sumă de bani. Practic, eu așa mi-am început activitatea, dar după aproximativ 4 luni am renunțat la serviciile lui „G” și m-am logat eu direct la un site de profil, același site. Mi-am schimbat și numele de scenă și contul bancar. Am primit toată suma care mi se cuvenea după aceea din serviciile de videochat și nu am declarat-o organelor fiscale", a declarat femeia.

Ea și-a dat acordul pentru a presta muncă neremunerată în folosul comunității, exprimându-și dorința de a presta această muncă la Biserica Catolică Cehu Silvaniei sau Biserica Reformată Cehu Silvaniei.

Condamnare de 1 an și jumătate

În urma acordului de vinovăția, femeia a fost condamnată la 1 an și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, însă s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Femeia va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, activitatea urmând se desfășura la Biserica Catolică Cehu Silvaniei sau Biserica Reformată Cehu Silvaniei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Banii din videochat, făcuți de o femeie de 52 de ani, din Sălaj, aproape au băgat-o în pușcărie