Antena Meniu Search
x

De la catedră, pe ambulanţă! Virginia Mărăcine este profesor la Cibernetică şi paramedic voluntar SMURD

Virginia Mărăcine este profesor la Facultatea de Cibernetică din Bucureşti şi, în acelaşi timp, paramedic voluntar SMURD.

Vezi și

În ţara unde educaţia nu e stâlcită pe toate părţile, mai există un profesor care predă non-stop cea mai importantă lecţie: aceea a exemplului. Virginia Mărăcine este profesor la Facultatea de Cibernetică din Bucureşti şi, în acelaşi timp, paramedic voluntar SMURD.

Virginia Mărăcine spune că are acelaşi interes pentru toate lucrurile pe care le face, cu aceeaşi pasiune şi la fel de mult suflet.

Virginia Mărăcine, profesor şi paramedic:

Mi se spune: "eşti de un optimism care pare rupt de realitate, n are suport". ba are. eu mă uit la copiii cu care lucreez şi am toată încrederea dacă ei vor  fi lăsaţi să şi facă viitorul aşa cum gândesc acum şi gândesc frumos şi liber şi au proiecte frumoase. Este acest mare "dacă"...

Un chip luminos cât pentru generaţii întregi de studenţi.  Iar acest "dacă" înseamnă mult când îl spune profesoara de cibernetică de la ASE. 

Virginia Mărăcine, profesor şi paramedic:

Noi abia aşteptăm să facem cu studenţii noştri instrucţie şi nu educaţie. Avem programe şcolare din ce în ce mai stufoase, uităm însă că avem de a face în primul rând cu oameni şi apoi cu profesionişti şi că avem şansa să formăm oameni, apoi profesionişti. 

Alexandra, studentă

Este foarte deschisă la orice propunere, nu lasă nicio problemă nerezolvată şi putem discuta cu dumneaei nu numai probleme legate de facultate dar şi de viaţa noastră.

Acasă nu are copii, dar la facultate are sute. Iar educaţia fiecăruia înseamnă, în primul rând, organizare. Virginia îşi notează dimineaţa într-o agendă sarcinile de peste zi.  

7 studenţi sau absolvenţi ai Universităţii de Studii Economice s-au stins la Colectiv: Anda Ioana Epure, Adrian Rugină, Alexandru Georgescu , Liviu Zaharescu, Bogdan Istrate , Alex Iancu, Radu Sienerth. 

Virginia Mărăcine, profesor şi paramedic:

Mai mult decât în minte cred că îmi rămîne de la fiecare student ceva în inimă, o energie frumoasă şi de o puritate pe care eu nu o regăsesc niciunde altundeva.

Ţara i-a dovedit atunci că e solidară şi apoi tot ţara i-a dovedit că uită repede. 

Ea însă nu poate uita. Şi nici poate să stea deoparte. 

De aproape un an, când nu e la cursuri, Virginia e paramedic la SMURD. O zi pe săptămână salvează vieţi.

Azi, a ajuns la un bolnav de SIDA, care acuză dureri în tot corpul. În prezenţa medicilor, sparge un pahar, situaţie extrem de periculoasă în acest caz. 

Virginia Mărăcine, profesor şi paramedic:

Poţi avea un succes fantastic dar la un momentdat viaţa ta să fie grav afectată de faptul că nu ai cunoştinţele elementare în domeniile care îţi pot  proteja sănătatea, bucuria şi la un momentdat chiar viaţa. 

Profesoara crede că mulţi dintre noi pot salva vieţi, aşa ca ea. Dacă ne pasă. 

Virginia Mărăcine, profesor şi paramedic:

Rămâneţi umani, rămâneţi ataşaţi,  faceţi lucruri fără să aşteptaţi răsplată! Să fiţi deplin sănătoşi să să învăţaţi să iubiţi şi să vă iubiţi! La mulţi ani, România!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » De la catedră, pe ambulanţă! Virginia Mărăcine este profesor la Cibernetică şi paramedic voluntar SMURD