Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vouchere de 600 de lei pentru elevii clujeni de clasa a 9-a. Ce pot face cu banii

Liceenii din Cluj Napoca se pot bucura gratis de evenimente culturale, cu ajutorul unor vouchere puse la dispoziţie de Primărie. Programul urmărește să susțină educația elevilor în afara școlii şi să îi încurajeze să exploreze cultura. Deocamdată măsura îi vizează doar pe elevii claselor a noua. 

de Alex Prunean

la 23.09.2024 , 09:55

Voucherele au valoare de 600 de lei pentru fiecare elev şi pot fi folosite pentru tot ceea ce înseamnă activităţi culturale. Pot merge la teatru, la operă sau la alte spectacole, îşi pot cumpăra cărţi şi pot merge în excursii culturale. 

Voucherele nu se acordă din oficiu, aşa că toţi cei care sunt interesaţi trebuie să se adreseze şcolilor până pe 8 octombrie. Aceste tichete sunt bugetate de primărie şi pot fi folosite pe tot parcursul anului, inclusiv în vacanţă.

Rolul acestora este să încurajeze cultura şi de a-i convinge pe elevi să-şi petreacă timpul liber într-un mod educativ astfel încât cultura să facă parte din viaţa de zi cu zi. Momentan aceste vouchere se acordă doar elevilor de clasa a 9-a, dar dacă programul va avea succes va fi extins şi la alte clase. De exemplu, elevii de clasa a III-a primesc vouchere de 500 de lei pentru activităţi sportive. 

Vezi și
Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » Vouchere de 600 de lei pentru elevii clujeni de clasa a 9-a. Ce pot face cu banii