Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vrei să ştii cum este pe Marte? Condiţiile de pe Planeta Roșie au fost reproduse pe Pământ

Cercetătorii spanioli au reprodus condiţiile de pe Marte! Aceştia au conceput o încăpere care simulează perfect atmosfera de pe cea de-a patra planetă a sistemului solar

de Redactia Observator

la 26.03.2014 , 14:23

Marte este, cu siguranţă, o engimă pentru cercetători, însă una care este pe cale să fie desluşită. Cum? S-au pus la punct, în primul rând, noi dispozitive de captat şi instrumente capabile să detecteze caracteristicile atmosferice și ale suprafeței planetei.

"Marte este un loc bun pentru a ne dezvolta cunoștințele despre planete similare Terrei și de aceea este ținta a numeroase misiuni ale NASA și ale Agenției Spațiale Europene (ESA)", a declarat Jose Angel Martin Gago, profesor la Institutul de Științe ale Materialelor din Madrid, cercetător principal în acest proiect.

Camera vidată, cu sisteme capabile să reproducă mediul marţian cu temperaturile, presiunea atmosferică, componenta atmosferei și radiațiile specifice Planetei Roșii îi ajută pe oamenii de ştiinţă să testeze instrumentele în condiţii reale.

Articolul continuă după reclamă

Echipa lucrează în prezent la simularea prafului de pe Marte, pentru a înțelege mai bine cum funcționează instrumentele când sunt îmbâcsite de praf.

În afară de condițiile de pe Marte, echipa a conceput și construit camere vidate simulând mediile altor planete și chiar al Europei, ale unui satelit acoperit cu gheață al lui Jupiter, precum și ale spațiului interstelar și unor regiuni interplanetare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Vrei să ştii cum este pe Marte? Condiţiile de pe Planeta Roșie au fost reproduse pe Pământ