Antena Meniu Search
x

Video Zeci de câini pierduți sau răniți de Revelion, din cauza petardelor. "Mi-e teamă că a făcut infarct. Cred că a şi murit"

A fost un Revelion de coşmar pentru animalele de companie şi stăpânii lor. Zeci de câini au fost răniţi când fugeau dezorientaţi, speriaţi de bubuiturile artificiilor şi ale petardelor. Alţii au luat-o la goană unde au văzut cu ochii şi s-au rătăcit, iar proprietarii lor îşi caută patrupedele şi acum. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 01.01.2024, 19:48

Vezi și

Sunetele au îngrozit noaptea trecută milioane de animale. Multe dintre ele s-au rănit când încercau să scape din infernul zgomotelor. Thor a fugit la miezul nopţii din cuşcă, speriat de zgomotele asurzitoare. A ajuns la câteva străzi distanţă şi s-a refugiat într-un bloc, unde a stat ore în şir, până l-au găsit stăpânii.

  • Stăpân câine: A rupt plasa. A săpat şi pe dedesubt, a rupt magazia, de aceea e plin de vopsea. Pe la 12 jumătate, 1, am văzut că nu mai e câinele şi de atunci am început să îl caut.

A avut noroc că şi-a găsit animalul de companie. George o caută disperat pe Bertha. Căţeluşa de 15 ani a fugit din curte speriată de zgomotele provocate de oameni la miezul nopţii. 

  • Stăpân câine: Cred că am trecut de 250 de kilometri numai prin Cartierul Titan, am măturat tot cartierul ăsta. Mi-e teamă că a făcut vreun infarct şi cred că a şi murit. 
Pe acelaşi subiect

Camerele de urgenţă ale cabinetelor veterinare au fost pline de Revelion

  • Miruna Grigore, medic veterinar: El este Trevor. A fost lovit de mașină. L-a găsit o doamnă, fugea efectiv terifiat de petarde. A rămas inconştient, a avut o fractură de mandibulă care a fost remediată şi acum este in recuperare. Din păcate prin faţa blocului unde locuieste Max erau foarte mulți oameni care încercau să sărbătorească Revelionul, foarte multe petarde, foarte mult zgomot. Max este un căţel bătrânel cu probleme cardiace, din păcate a dezvoltat crize de tip epiletiform.

Şi grupurile de pe Facebook s-au umplut de anunţuri disperate ale stăpânilor care şi-au pierdut animalele în noaptea de Revelion.

Ca să nu treacă prin astfel de momente, medicii veterinari ne sfătuiesc să protejăm câinii şi pisicile şi să le ţinem în casă, atunci când afară sunt zgomote puternice. O jucărie preferată sau muzica dată mai tare le ajută să se liniştească. Este important să fie microcipate, ca să poată fi indentificate rapid dacă se pierd. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Zeci de câini pierduți sau răniți de Revelion, din cauza petardelor. "Mi-e teamă că a făcut infarct. Cred că a şi murit"