Antena Meniu Search
x

Jumătate dintre maşinile de pompieri din Bucureşti şi Ilfov au stins incendiul din Chiajna. Trei blocuri distruse

Incendiul care a cuprins trei blocuri noi din localitatea Chiajna a lăsat zeci de familii pe drumuri. În prag de Sărbători, oamenii dorm la hotel sau pe la rude. Astăzi, s-au întors în apartamentele ruinate de foc sau de apă. Dar cei care locuiau la etajele superioare nu au mai găsit aproape nimic.

Vezi și

Incendiul care a cuprins trei blocuri noi din localitatea Chiajna a lăsat zeci de familii pe drumuri. În prag de Sărbători, oamenii dorm la hotel sau pe la rude. Astăzi, s-au întors în apartamentele ruinate de foc sau de apă. Dar cei care locuiau la etajele superioare nu au mai găsit aproape nimic. Acum, se caută vinovaţi. Deşi oficial, anchetatorii nu au stabilit cauza incendiului, locatarii vorbesc despre nereguli grave. Toate cele trei imobile erau branşate la o singură instalaţie electrică improvizată. 

Cele trei blocuri abia date în folosinţă au ars timp de patru ore. A fost cea mai amplă misiune ISU din ultimii cinci ani. Jumătate dintre maşinile de intervenţie din Bucureşti-Ilfov au fost mobilizate în cartierul din localitatea Chiajna. În urma focului, au rămas apartamente tranformate în scrum. 

Cei peste o sută de locatari au fost evacuaţi de urgenţă şi nu au mai apucat să salveze nimic din case. Astăzi, au trăit un şoc când s-au întors printre ruine. Apartamentele care nu sunt distruse de foc, sunt afectate de apa pompierilor. 

Toate imobilele erau branşate la o singură instalaţie electrică. Locatarii povestesc că în fiecare seară, pica siguranţa. Au fost depuse zeci de sesizări, dar nu s-a rezolvat nimic. În schimb, s-ar fi făcut improvizaţii, acuză oamenii. 

Sunt zeci de familii care au rămas pe drumuri. Primăria le-a pus la dispoziţie câteva camere la un hotel din apropiere şi o masă caldă pe zi. Deocamdată, nu se ştie ce se va întâmpla cu imobilele afectate. Clădirile aveau autorizaţie de construcţie şi ar putea fi reabilitate după finalizarea anchetei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Jumătate dintre maşinile de pompieri din Bucureşti şi Ilfov au stins incendiul din Chiajna. Trei blocuri distruse