Antena Meniu Search
x

Ziua Marinei, încheiată cu retragerea cu torțe a trupelor, la Constanța

După o zi cu fast la malul mării, sărbătoarea marinarilor români s-a încheiat cu un spectacol de lumină şi culoare. Cadeţii s-au retras cu torţele aprinse şi au defilat pe străzile din Constanţa, de la Cazino şi până în centrul oraşului.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 13:05

Vezi și

După o zi cu fast la malul mării, sărbătoarea marinarilor români s-a încheiat cu un spectacol de lumină şi culoare. Cadeţii s-au retras cu torţele aprinse şi au defilat pe străzile din Constanţa, de la Cazino şi până în centrul oraşului. Acompaniaţi de Fanfara Forţelor Navale şi urmaţi de o mulţime de turişti, dar şi de familii, tinerii au purtat cu mândrie uniforma marinărească de un alb imaculat.

Este retragerea glorioasă a marinarilor, după ziua lor festivă. Înarmaţi de data asta cu torţele aprinse, 100 de tineri îmbrăcaţi în uniforma marinărescă au parcurs în marş aproape 10 kilometri prin oraş.

Au pornit de pe faleza Cazinoului, au defilat prin portul Tomis şi au păşit apoi pe străzile din centrul istoric al oraşului de la malul mării, pe ritmurile fanfarei Forţelor Navale. În urma lor, sute de turişti s-au strâns să vadă spectacolul.

A fost un eveniment la care au participat cu emoţie şi cei mai înfocaţi admiratori ai marinarilor familiile lor.

Retragerea cu torţe este deja o tradiţie la finalul Zilei Marinei. Manifestarea de aseară a fost un omagiu adus tuturor vieţilor pierdute în mare. Spectacolul s-a încheiat cu un foc de artificii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ziua Marinei, încheiată cu retragerea cu torțe a trupelor, la Constanța