Antena Meniu Search
x

Video Ziua Mondială a Ciocolatei. Industria din spatele celui mai iubit desert valorează 110 miliarde de dolari

Cel mai iubit desert este sărbătorit azi în toată lumea. Este Ziua Mondială a Ciocolatei, considerată de mulți cea mai importantă invenție culinară a omenirii. Industria ciocolatei valorează în prezent 110 miliarde de dolari. Numai de Ziua Îndrăgostiţilor, lumea cheltuie peste 400 de milioane de dolari.

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 20:52

Vezi și

Indiferent de motiv, ciocolata este an de an cel mai iubit dulce din lume. Cu lapte, neagră, albă, amăruie, cu alune, fructe, îngheţată, povestea deliciosului desert a început în urmă cu aproximativ 4.000 de ani. Până în urmă cu aproape 150 de ani, doar capetele încoronate se puteau bucura de ea în voie. Acum industria ciocolatei valorează 110 miliarde în fiecare an. Atât de iubită e încât însoţeşte orice sărbătoare sau ne ridică moralul în perioadele dificile.

În plus, consumul de ciocolată, mai ales al celei amărui, se poate dovedi benefic pentru sistemul circulator, are anumite proprietăţi anticancerigene, este stimulator cerebral şi inhibitor al tusei, ba ar avea chiar proprietăţi benefice pentru ten. În acelaşi timp, specialiştii atrag atenţia asupra exceselor, care pot favoriza obezitatea și apariția diabetului zaharat. "Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să mânânci puţină ciocolată, cu concentraţie mare de cacao, în fiecare zi", a declarat Will Clower, medic.

Ziua de 7 iulie a fost aleasă pentru sărbătorirea ciocolatei în lume pentru că istoria consemnează că este momentul când, în 1550, delicioasa băutură pe bază de cacao a fost introdusă în Europa.  Europenii sunt cei mai mari consumatori de ciocolată, iar dintre ei, britancii, elvețienii și nemții ocupă primele locuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ziua Mondială a Ciocolatei. Industria din spatele celui mai iubit desert valorează 110 miliarde de dolari