Antena Meniu Search
x

Video Ziua Regelui Mihai, 25 octombrie. Un concert caritabil va fi organizat la Ateneul Român, unde Majestatea sa Margareta va ţine un discurs

Astăzi este o zi cu o dublă semnificație pentru România: pe 25 octombrie 1921 se năștea, la Sinaia, Regele Mihai I și, tot pe 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei Române. 

de Redactia Observator

la 25.10.2023, 08:27

Vezi și

Mihai I a devenit rege prima dată la vârsta de 5 ani şi jumătate, după moartea regelui Ferdinand. Tronul a fost preluat de tatăl său, Carol II, în 1930. La 6 septembrie 1940, Mihai avea să devină pentru a doua oară rege al României, în timp ce tatăl său a plecat în exil. 

Un concert caritabil va fi organizat la Ateneul Român în memoria Regelui Mihai

Din 1944, Majestatea Sa Regele s-a opus instaurării autorităţii comuniste. În cele din urma, a fost obligat să abdice în 1947. Pe data de 5 decembrie 2017, Regele Mihai s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Aubonne, Elveția.

În memoria Regelui Mihai, astăzi, la Ateneul Român, începând cu ora 19.00 va avea loc concertul caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. La eveniment vor participa membrii familiei regale, iar Majestatea Sa Margareta va ține un discurs în fața mulțimii. Încă din anul 2008, concertul Regal Caritabil are loc în mod tradițional de ziua Regelui Mihai.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ziua Regelui Mihai, 25 octombrie. Un concert caritabil va fi organizat la Ateneul Român, unde Majestatea sa Margareta va ţine un discurs