Antena Meniu Search
x

Video Ziua Tatălui, adoptată prin lege încă din 2010. România era singura ţară din Europa care nu celebra ambii părinţi

În a doua duminică a lunii mai se sărbătoreşte Ziua Tatălui. Sărbătoarea a fost adoptată, împreună cu Ziua Mamei începând cu anul 2010.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.05.2023, 09:24

Vezi și

Deşi au trecut deja 13 ani de când Ziua Tatălui a fost adoptată în mod oficial, prin lege, şi în ţara noastră sunt totuşi puţine persoane care ştiu că se sărbătoreşte în a doua duminică a lunii mai. Conform celor care au iniţiat această lege în 2010, aniversarea de astăzi reprezintă un prilej pentru toţi copiii de a-şi arăta recunoştinţa faţă de părintele lor.

România era singura ţară din Europa care nu sărbătoare Ziua Tatălui, lucru total incorect având în vedere că ambii părinţi, atât tatăl, cât şi mama sunt implicaţi în educaţia copiilor. Şi, în caz că nu ştiaţi, tot în 2010 a fost stabilită, şi tot prin lege, şi Ziua Mamei în prima duminică a lunii mai. Asta deşi, la fel ca în multe alte locuri, Ziua Mamei se sărbătoreşte în acelaşi timp cu Ziua Femeii, pe 8 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Ziua Tatălui, adoptată prin lege încă din 2010. România era singura ţară din Europa care nu celebra ambii părinţi