Antena Meniu Search
x

Video "Am simţit că a picat cerul pe mine. Din acea zi nu pot mânca, nu pot dormi". Interviu sfăşietor cu mama lui Inbar, românca moartă în mâinile Hamas

Război Israel - Hamas. O tânără româncă este ultima pe lista ostaticilor care au murit în mâinile teroriştilor Hamas. Inbar Haiman avea 27 de ani şi era un artist stradal cunoscut în toată lumea sub semnătura Pink. Ea a fost răpită pe 7 octombrie la festivalul muzical Nova, acolo unde făcea muncă de voluntariat.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 30.01.2024, 22:26

Vezi și

Inbar Haiman avea dublă cetăţenie, română şi israeliană, şi era studentă la Arte. Părinţii ei o descriu drept o persoană plină de dragoste, care iubea pisicile şi graffiti-ul. Pe 7 octombrie, ea se afla la festivalul muzical Nova.

"Am simţit că a picat cerul pe mine"

Familia ei, descendentă a unor supravieţuitori ai Holocaustului, au venit ieri în ţara noastră la ceremoniile organizate de statul român în memoria victimelor ai Holocaustului. Mama lui Inbar a oferit un interviu în exclusivitate pentru Observator.

"Am simţit că a picat cerul pe mine. Cum poate fi când fata mea era voluntar, îi ajuta pe cei în nevoie la acea petrecere, să i se întâmple asta în ţara noastră? Din acea zi nu pot mânca, nu pot dormi, nu pot funcţiona în mod normal. Este fiica mea cea mai mare, nici măcar nu pot să vorbesc despre ea la trecut. Era o fată cu suflet mare, darnică, toţi prietenii ei spuneau că ea îi ajuta în cel mai sincer mod. Încercăm să îi păstrăm memoria vie prin artă. Prietenii ei de la Tel Aviv au luat un spaţiu pe care l-au vopsit în roz. Aşa îşi semna lucrările, Pink. Şi acolo au scris un mesaj - Te iubesc mereu şi pentru totdeauna, mama", a declarat mama lui Inbar.

Vedeţi întreg interviul emoţionat în video-player-ul de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Exclusiv Observator » "Am simţit că a picat cerul pe mine. Din acea zi nu pot mânca, nu pot dormi". Interviu sfăşietor cu mama lui Inbar, românca moartă în mâinile Hamas