Antena Meniu Search
x

Încă un ostatic român a murit în Fâşia Gaza. Inbar Haiman, o tânără de doar 27 de ani, fusese răpită de Hamas pe 7 octombrie, de la festivalul Nova

Război Israel - Hamas. Ministerul de Externe anunţă sâmbătă seara că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza. Ministerul afirmă că ”în prezent, o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatică în Fâşia Gaza, context în care reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza”.

de Redactia Observator

la 16.12.2023, 21:27

Inbar Haiman avea doar 27 de ani
Inbar Haiman avea doar 27 de ani

Ambasada Israelului la Bucureşti confirmă, într-o postare pe Facebook, că este vorba despre Inbar Haiman, o tânără de 27 de ani, studentă la Arte, care avea şi cetăţenie română.

Inbar Haiman, tânăra omorâtă de Hamas

"Am aflat cu profundă tristeţe vestea care confirmă decesul tinerei Inbar Haiman, ucisă de teroriştii Hamas. În vârstă de doar 27 de ani, Inbar avea cetăţenie română şi era studentă la Arte. Executa lucrări de artă stradală deosebite şi numele sub care era cunoscută în Israel şi în lume era "Pink", semnătura ei inconfundabilă. Inbar a fost răpită de teroriştii Hamas pe 7 octombrie în timp ce se afla la festivalul de muzică Nova. De atunci, colegii ei de breaslă îi inscripţionau numele pentru a cere eliberarea ei, "Free Pink". Suntem alături de părinţii, fratele şi partenerul ei de viaţă în acest moment cumplit de dureros. Fie memoria sa binecuvântată!" - este mesajul postat pe Facebook de Ambasada Israelului în România.

”În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza. Ministerul afacerilor externe transmite condoleanţe familiei îndoliate”, se arată în comunicatul MAE. 

Ostatic cu cetăţenie română, ucis în Fâşia Gaza

Ministerul afirmă că ”în prezent, o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatică în Fâşia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza”.  ”Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene”, mai precizează MAE. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Încă un ostatic român a murit în Fâşia Gaza. Inbar Haiman, o tânără de doar 27 de ani, fusese răpită de Hamas pe 7 octombrie, de la festivalul Nova