Antena Meniu Search
x

Video Analistul Ștefan Popescu, despre ofensiva lui Putin: ”Rușii forțează semnarea unor acorduri, dar cu o Ucraina în genunchi, distrusă economic și militar”

Analistul de politică externă, profesorul Ștefan Popescu, a explicat într-o intervenție în direct la Observator 19, cu Alessandra Stoicescu, ce intenționează să obțină Vladimir Putin cu ofensiva din Ucraina.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 15:28

Vezi și

Profesorul Ștefan Popescu spune că, de fapt, operațiunea militară a Rusiei a început cu mult înainte de a fi declanșate bombardamentele. Analistul explică faptul că, prin simpla desfășurare a forțelor militare la granițele Ucrainei, Rusia a reușit să asfixieze Ucraina, să-i slăbească securitatea și economia.

”Planul lui Putin este distrugerea capacității militare a Ucrainei, distrugerea economiei Ucrainei și includerea Ucrainei total în sfera de influență a Federației Ruse. Operațiunea militară a început înainte să se declanșeze această operațiune specială de bombardamente. Desfășurarea forțelor militare de acum câteva luni în jurul Ucrainei însemna deja operațiuni militare. Pentru că folosea forțele militare ca să afecteze securitatea unei țări. (..) S-a produs asfixierea economică a Ucrainei”, a spus analistul Ștefan Popescu, care reamintește că Ucraina este al 5-lea exportator mondial de cereale, iar anul trecut nu a putut profita de acest lucru din cauza navelor rusești de la granițe.

În opinia analistului Ștefan Popescu, intențiile lui Vladimir Putin nu sunt neapărat de a invada Ucraina, ci mai degrabă de a o forța să semneze un eventual tratat care să permită Federației Ruse o influență puternică.

”Rusia e la ea acasă în Ucraina. Rușii au căutat să își mențină relațiile de influență la Kiev. (...) Rusii acum forțează semnarea unor acorduri, dar cu o Ucraina în genunchi, distrusp economic și militar”, a mai spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Exclusiv Observator » Analistul Ștefan Popescu, despre ofensiva lui Putin: ”Rușii forțează semnarea unor acorduri, dar cu o Ucraina în genunchi, distrusă economic și militar”