Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Ce pierderi a suferit Armata Rusiei de la începutul invaziei în Ucraina

A trecut o lună de la începutul războiului şi pierderile sunt cumplite pe teritoriul Ucrainei. 136 de copii nevinovaţi au murit şi peste 200 au fost răniţi în timpul bombardamentelor. Nu avem o cifră exactă a numărului de soldaţi pe care ucrainenii i-au pierdut, până acum. Dar există informaţii despre pierderile Armatei ruseşti de la începutul invaziei.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 26.03.2022, 20:47

Vezi și

Dacă ne luăm după declaraţiile oficiale ale ucrainenilor, pierderile Rusiei de la începutul invaziei, până acum, sunt extrem de mari. Cel mai important, aproximativ 16.000 de militari şi-ar fi pierdut vieţile.

Peste două mii de tancuri şi transportoare blindate au fost distruse

În principal, vorbim despre tancuri T-90 şi T-72 şi transportoare BTR şi VPK Boomerang. Undeva la 90 de lansatoare de rachete, inclusiv termobarice, au mai pus la pământ ucrainenii. Cele mai multe, o arată imaginile de pe front, sunt modelele TOS şi K35 Strela. TOS-ul este unul dintre cele mai temute arme din arsenalul Rusiei. Trage cu rachetele termobarice care provoacă explozii de dimensiuni incomparabile cu alte rachete.

Faimoasele "bombe cu vid" au mai multe șanse să omoare și să rănească oameni în buncăre, în adăposturi şi să ucidă într-un mod deosebit de brutal pe o zonă destul de mare.

Pe acelaşi subiect

Au mai fost distruse şi vreo 50 de sisteme antiaeriene ale ruşilor

Cel mai cunoscut şi văzut pe teritoriul Ucrainei acum este S-400. Conceput pentru a intercepta și doborî orice amenințare venită din cer, avion sau rachetă, S-400-le s-a dovedit vulnerabil în fața lansatoarelor mobile Javelin. Poate cea mai eficientă armă a ucrainenilor pe timpul invaziei ruseşti.

De pe umăr ar fi fost puse la sol şi peste 130 de elicoptere. Multe dintre ele par a fi MI-uri, cel puţin aşa se vede pe imaginile războiului. Şi avioane au fost date jos, predominant MiG-uri 29 şi Sukhoi. SU 24 şi SU 25. Ar mai fi fost doborâte şi cel puţin 30 drone. Nu sunt date precise despre ce tipuri, dar după rămăşiţe, cel mai probabil este vorba despre modelele Orion şi Forepost-R. Sunt drone de dimensiuni mari, de atac şi recunoaştere, capabile să zboare cu peste 300 de kilometri pe oră şi să ducă sute de kilograme de armament.

Poate una dintre cele mai importante distrugeri este Nava rusească Vasily Bykov. Mai precis, chiar cea care a atacat şi cucerit Insula Şerpilor. Bykov este destinată, în principal, pentru patrulare, monitorizare și protecție. Dar avea şi sisteme performante de apărare antiaerană şi antinavală şi mai multe tipuri de lansatoare de grenade. Nu i-au folosit. A fost țintită și distrusă noaptea, de pe mal, de un lansator de rachete ucrainean ascuns pe coastă. Iar Bykov nu este singura navă rusă distrusă, susţin ucrainenii.

De cealaltă parte, sunt foarte puţine date despre pierderile suferite de Ucraina

În nici un caz nu sunt comunicate oficial cifre care să arate câte trupe ori câtă tehnică militară au pierdut până acum. Ştim aşa, însă: ar fi fost bombardate peste 20 de spitale, aproape 100 de şcoli, 3.000 de clădiri rezidenţiale şi mai multe instituţii sociale, susţin oficialii ucraineni.

În mod clar, chiar şi după trei săptămâni de la începutul invaziei, capitala rezistă. Cu sute de tancuri şi transportoare la "poarta" Kievului, ruşii nu au reuşit ocuparea acestui oraş. Cu toate astea, mare parte a capitalei a fost distrusă de la distanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Ce pierderi a suferit Armata Rusiei de la începutul invaziei în Ucraina