Antena Meniu Search
x

Video Coldea, implicat într-un scandal cu premieri din Albania și droguri de la cartelul Sinaloa. Pentru ce ar fi luat 7.000 de euro pe lună

Scandal fără frontiere. Presa albaneză dezvăluie faptul că Florian Coldea a fost consultant, în secret, pe probleme de securitate al actualului premier pentru 7.000 de euro pe lună. Un document făcut public de un politician de la Tirana ţine prima pagină a ziarelor şi arată până unde s-ar fi extins tentaculele influenţei: legăturile ar merge până la mafia albaneză şi mexicană, printre care celebrul cartel Sinaloa. În exclusivitate, Observator a stat de vorbă cu un jurnalist albanez despre scandalul care zdruncină din temelii viaţa politică.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 16.06.2024 , 19:11

Scandalul albanez are toate ingredientele: servicii secrete, premieri şi carteluri de droguri. Totul a început cu o declaraţie: "Am publicat astăzi documentul cu care Edi Rama îl plătise pe generalul Serviciilor Secrete Române, şeful acestora, Coldea, consilier extern". 

Aflat în arest preventiv la domiciliu pentru fapte de corupţie, fostul şef al executivului albanez acuză de la fereastra casei că generalul SRI Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al actualului premier de la Tirana. Iar legăturile dintre cei doi ar duce la clanuri mafiote de droguri din Mexic. Presa a început să vuiască.

"A fost un pic ciudat cum consilierul era fostul şef al serviciilor secrete din altă ţară. Ei (n.r. Guvernul) spun că el (n.r. Coldea) a ajutat instituţiile de securitate albaneze dând consultanţă. Nu au răspuns dacă mai lucrează cu guvernul albanez, pentru câtă vreme a lucrat, dar noi ştim de la liderul Opoziţiei că acum un an da, dar nu ştim dacă a încetat sau încă mai lucrează", a explicat Vladimir Karaj, jurnalist BIRN.

Vezi și

Generalul român Florian Coldea ar fi cerut 7.000 de euro pe lună, susține presa din Albania

Pe acelaşi subiect

Un document arată inclusiv sumele pe care generalul Coldea le-ar fi încasat pentru consultanţă, în jur de 7.000 de euro pe lună, potrivit presei albaneze.

"Deocamdată avem un schimb de replici între doi oameni politici din Albania, o ţară membră NATO, care se acuză unul pe altul de legături cu serviciile secrete din România, cu Florian Coldea. Florian Coldea este într o situaţie îngrijorătoare, să spunem, dacă s-a amestecat în politica de intelligence a altui stat", a fost de părere Doru Bușcu, jurnalist. 

În replică, actualul premier din Albania ironizează acuzaţiile şi le numeşte telenovele mexicane

Presa de acolo a scos, însă, la iveală şi alte fotografii controversate cu Florian Coldea alături de Dorian Ducka, un alt consilier al premierului Rama. Personajul a fost implicat într-un alt scandal care a zguduit Albania: acesta ar fi plătit un fost agent FBI să atace Opoziţia. 

Presa de la Tirana a scris pe larg şi despre legăturile lui Coldea cu mediul politic albanez, susţinând că ar fi apropiat de politicieni importanţi şi şi-ar fi ajutat iubita să intre într-o reţea internaţională de droguri. Cocaina ar fi fost adusă din Mexic, direct de la cartelul Sinaloa în Albania, iar mai apoi prin rute secrete la Bucureşti. 

"Sunt multe poveşti legate de Florian Coldea, dar nu cred că vor apărea din cartelul Sinaloa sau din Albania, ele ar trebui să apară de aici unde a fost principalul teritoriu de vânătoare", a spus Doru Bușcu.

Premierul Ciolacu spunea că în şedinţa CSAT va ridica problema legislaţiei serviciilor secrete. În acest moment, Florian Coldea este cercetat de DNA sub control judiciar pentru că ar fi cerut bani de la un om de afaceri ca să îl scape de o condamnare prin "optimizare judiciară". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Exclusiv Observator » Coldea, implicat într-un scandal cu premieri din Albania și droguri de la cartelul Sinaloa. Pentru ce ar fi luat 7.000 de euro pe lună