Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Dosarul generalilor SRI. Bogdan Neidoni, care ar fi fost intermediarul între Hideg şi Coldea, audiat la DNA

Continuă audierile în cazul generalilor SRI, acuzaţi că au cerut şi primit sume de bani pentru a-şi folosi influenţa în favoarea unor oameni de afaceri. Astăzi, la sediul DNA a fost audiat Bogdan Neidoni, fostul coleg de cameră în şcoală al generalului Florian Coldea. În acelaşi timp se fac şi noi plângeri împotriva foştilor şefi ai SRI. 

de Denisa Dicu

la 30.05.2024 , 14:00

Cel care a venit, astăzi, la sediul DNA, este Bogdan Neidoni, cel despre care procurorii anti-corupţie susţin că ar fi fost omul de legătură dintre Cătălin Hideg şi Florian Coldea. 

Bogdan Neidoni, omul de legătură dintre Cătălin Hideg şi Florian Coldea, audiat la DNA

Bogdan Neidoni este cunoscut ca fiind un apropiat al fostului prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii şi îl acuză procurorii de faptul că ar fi primit 2.000 de euro de la Cătălin Hideg, printr-un intermediar, pentru a merge la Monaco, acolo unde s-ar fi întâlnit cu Florian Coldea, pentru a-i expune problemele cu legea de care încerca sa scape Hideg. Bogdan Neidoni a fost audiat, cel mai probabil în calitate de martor.

Vezi și

Tot aici, astăzi, la sediul DNA, a venit şi fostul cumnat al omului de afaceri Ovidiu Toma, care a susţinut că a venit să depună o pângere penală pe numele lui Florian Coldea, pe care îl acuză de spălare de bani şi de constituire a unui grup infracţional.

Pe acelaşi subiect

Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani

Reamintim că foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, ajutaţi de avocatul Doru Trăilă şi de un intermediar, i-ar fi cerut omului de afaceri Cătălin Hideg suma de 600.000 de euro, plus TVA, pentru a-l ajuta pe acesta să scape de un dosar în care a fost acuzat de fraudă cu fonduri europene, cu un prejudiciu de 3 milioane de euro, în care a fost condamnat în prima instanța.

În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta. Faptele pentru care a fost condamnat sunt: folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracîiunea de spălare a banilor.

Florian Coldea a fost numit prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii în mandatul lui Traian Băsescu. El ar fi condus de facto SRI timp de 12 ani. A prins perioada marilor anchete ale politicienilor. Apropiat al directorului DNA de atunci, Laura Codruţa Kovesi, a fost acuzat că este unul dintre aşa-zişii lideri ai statului paralel. 

Generalul Dumitru Dumbravă a făcut la rândul său valuri, în 2015, când a declarat că justiţia română este un "câmp tactic" al SRI. Dumbravă suţinea atunci că SRI nu trebuie să-şi încheie rolul în cazurile deferite DNA decât la soluţionarea definitivă a cauzei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Dosarul generalilor SRI. Bogdan Neidoni, care ar fi fost intermediarul între Hideg şi Coldea, audiat la DNA