Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă Observator din Israel. Hamas bombardează masiv Așkelon. Alarmele anti-rachetă au sunat toată ziua în sudul țării

Război Israel - Hamas. Echipa Observator, Bianca Iacob şi Marian Tănase, a trăit o parte din teroarea celor aflaţi de patru zile în război.  În oraşul Ashkelon, a surpins mai mult atacuri şi a fost nevoită să se adăpostească în buncăr.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 10.10.2023, 20:33

Vezi și

Bianca Iacob, reporter Observator: "Se aud alarme în continuare, un nou atac cu rachete aici, în Ashkelon, avem la dispoziție 30 de secunde să mergem într-un buncăr și să ne adăpostim din momentul în care alarmele se aud. Se văd pe cer în acest moment rachetele care sunt aruncate din Fâșia Gaza spre orașul din sudul Israelului. Iron Dome, sistemul de apărare anti-rachetă al Israelului este pornit, așa că rachetele sunt interceptate, nu ajung să cadă pe clădiri, așa cum am văzut mai devreme în cursul zilei de astăzi, pentru că că a fost un tir continuu de rachete, cu foarte puține momente de respiro.

Una dintre ele a căzut chiar aici unde suntem în acest moment, în curtea unui hotel de pe malul mării, în Ashkelon, lovind o mașină pe care a aruncat-o peste gard, în curtea hotelului. Din fericire, nu au fost victime în urma acestor atacuri de astăzi. Vorbeam ceva mai devreme cu un jurnalist italian care a scăpat cu viață, zece secunde l-au salvat, a intrat în hotelul de aici unde suntem și noi acum, cu zece secunde înainte să cadă racheta pe mașina de lângă mașina luni. Mașina lui este în imagini, o mașină avariată puternic, nu la fel ca cea care a ars complet.

Orașele din sudul Israelului sunt bombardate în continuu, au sunat alarmele întreaga zi în toată țara, în special în orașele de lângă Fâșia Gaza. Practic, au sunat de când am ieșit din aeroportul din Tel Aviv și am plecat spre aceste orașe. Ceva mai devreme, aici a fost armata care ridica resturile din racheta care căzuse, pe lumină se putea vedea locul în care aceasta a lovit. Sunt cei din armată și din poliție pe străzi. În momentul în care nu putem filma ne avertizează de fiecare dată și, la fel, ne sfătuiesc să mergem în buncăre să ne adăpostim. Foarte important, aici în Ashkelon timpul este de 30 de secunde, dar în Sderot timpul este mai scurt, de 10 secunde, pentru a ajunge la un adăpost." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Exclusiv Observator » Corespondenţă Observator din Israel. Hamas bombardează masiv Așkelon. Alarmele anti-rachetă au sunat toată ziua în sudul țării