Antena Meniu Search
x

Video Cum a ajuns Ruxandra Ion să fie supranumită "Mama serialelor româneşti". Milioane de oameni au râs și au plâns urmărindu-i creaţiile: "Nu e nimic mai frumos decât să spui povești"

Când spui pasiune, spui dragoste, zbucium şi patimă. Dar spui şi talent, muncă şi implicare. Toate sunt ingredientele unui serial de succes. O ştie cel mai bine Ruxandra Ion, cea care, de fix 20 de ani, creează cele mai iubite seriale şi formează o nouă generaţie de tineri actori. A construit lumi şi poveşti în care publicul avea nevoie să evadeze. Dar nu şi-a spus niciodată propria poveste. Până astăzi. Iată cum a ajuns să fie supranumită Mama serialelor româneşti. 

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 20:46

Vezi și

Ruxandra Ion: Când eram mică, mică, până în șapte ani, mă obligau să dorm după-amiaza. Și aveam un ceas cu pendulă, negociam la greu să dorm o oră, știam exact când bate ceasul și a trecut ora. Și îmi inventam singură povești și mă prefăceam că dorm. Cred că am visat la povești de când mă știu pe lume. 

Ruxandra Ion a adus în fața marelui public tineri necunoscuți

De o viață întreagă, Ruxandra Ion își imaginează, creează și pune pe micul ecran povești cu aceeași pasiune de atunci. Sunt fix 20 de ani de când a semnat prima telenovelă produsă vreodată în România. De atunci, milioane de români au râs și au plâns urmărind serialele ei, au trăit pasiunea și s-au îndrăgostit de personajele sale. Fie că au fost interpretate de mari actori sau de oameni în care ea a văzut ceva. A adus în fața marelui public tineri necunoscuți până atunci, i-a făcut cunoscuți și, uneori chiar la propriu, au devenit o familie. 

Cristina Ciobănaşu: Mi-a oferit ceea ce nici nu ştiam că se poate şi dacă aş fi gândit cu mintea mea de acum nici aşa nu aş fi crezut că se poate să visezi la aşa ceva, la o astfel de viaţă. Am învăţat să iubesc. Eu de la Ruxandra am învăţat să iubesc.

Mihai Petre: Mi-a schimbat viaţa aşa cum cred că a făcut-o în cazul multora, nu numai a mea. În foarte bine. În primul rând am învăţat foarte mult iar pentru mine e cel mai important lucru.

"Mi-a deschis ochii, sufletul, mintea, aripile înspre actorie şi televiziune"

Andreea Ibacka: Ruxandra Ion este mentorul carierei mele. Am întâlnit-o la primul casting din viaţa mea. Mi-a deschis ochii, sufletul, mintea, aripile înspre actorie şi televiziune. A fost momentul de cotitură spre o meserie făcută din pasiune. 

Vlad Gherman: Datorită ei sunt aici, de la a la z, ea e cea care a avut încredere în mine din prima, e cea care i-a bagat pe ai mei în şedinţă şi le-a spus să renunţ la Medicină că nu le pot face pe amândouă. Practic doamna Ruxandra mi-a dat aripi. 

Reporter: Ai luat pur și oameni de pe stradă, i-ai pus în lumina reflectoarelor și au rămas acolo. Cum îți alegi personajele?

Ruxandra Ion: E o chestie de instict. Şi de trecutul prin aceste faze ale castingului. Trebuie să râdă, să plângă, să țipe. Și s-o crezi. Că de fapt asta e cheia. Adevărul. În momentul în care nu e adevăr, i-ai pierdut. Dacă ai o poveste bună fără adevăr, s-a dus. Dacă ai o poveste slabă și e un pic de adevăr, șanse mai există. 

Cum şi-a început Ruxandra Ion cariera: adevăr şi pasiune

Adevărul și Pasiunea. Sunt cei doi stâlpi pe care și-a construit și cariera, și viața. Dintre toate, povestea ei are cel mai surprinzător început. 

Ruxandra Ion: Primul, primul meu job a fost telefonistă la Internațional unde, la 071 era, pentru că pe vremea aia, ca să vorbești internațional cu cineva, trebuia să faci o comandă, să aștepți... și eu mă ocupam să fac legătura dintre persoana din România şi persoana de prin lume. 

Până când a descoperit o lume mai mare. La Teatrul Mic. 

Ruxandra Ion: Teatrul, în perioada aia cruntă, comunistă, pe care nici nu vreau să mi-o aduc aminte. Teatrul era o oază. O oază de libertate să zicem. Am avut și noroc, era cel mai bun teatru din București, erau cozile ca la zahăr sau ca la ulei la bilete la teatru sâmbăta. 

Poveștile pe care și le-a imaginat în copilărie au ajuns la copiii din toată țara

Revoluția i-a deschis și mai mult lumea. La începutul anilor 90, a intrat în televiziune. Și pentru prima oară, poveștile pe care și le imagina în copilărie au ajuns la copiii din toată țara. 

Ruxandra Ion: Am primit o ofertă de la redacția de copii și am început Abracadabra. Emisiunea știți probabil că a avut un succes nebun. Cred că e o generație mare care a crescut cu emisiunea aia. Nu era singura, mai erau și altele, dar probabil că asta, pentru că spunea povești, a fost cel mai aproape de sufletul copiilor. E pasiune cât cuprinde. Fără pasiune nu poţi să faci meseria asta. 

Dincolo de suspansul poveștilor pe care le-a spus, viața ei n-a fost niciodată o telenovelă. De aproape 50 de ani, e căsătorită cu același om. 

Ruxandra Ion: Asta e puțin mai târziu. Deja eram căsătoriți. 

Reporter: Care e secretul unei căsnicii atât de lungi, neîntreruptă și cu aceeași pasiune? 

Ruxandra Ion: Iubire și să știi să lași de la tine, că altfel nu se poate.

La fel de simplu e şi secretul succesului: să munceşti, să ai răbdare, să dai cât poţi în fiecare zi. Şi mai ales să te asiguri că eşti înconjurat de oamenii potriviţi. 

Ruxandra Ion: Nu cred că meseria asta se face de un singur om, nu cred că există creator care să facă singur. 99%, următorul proiect pe care o să-l fac va fi un proiect original, nu e nimic mai frumos decât să spui povești. Nu există.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Exclusiv Observator » Cum a ajuns Ruxandra Ion să fie supranumită "Mama serialelor româneşti". Milioane de oameni au râs și au plâns urmărindu-i creaţiile: "Nu e nimic mai frumos decât să spui povești"