Antena Meniu Search
x

Video Drumul ţigărilor de contrabandă din Ucraina până în pieţele din România. Profit de patru ori mai mare la un singur pachet de țigări

Mulţi bani, repede şi sigur. Este reţeta traficanţilor de ţigări care sunt în stare să rişte orice pentru a aduce marfă la negru din Ucraina. Pentru un pachet, profitul este şi de patru ori mai mare, iar în ultimele nouă luni au fost confiscate la graniţă în jur de un milion patru sute de mii de pachete de ţigări de contrabandă. Vă arătăm drumul ţigărilor din Ucraina până în pieţele din toată ţara.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 20.10.2021, 20:44

Vezi și

Sunt imagini surprinse de curând pe camerele cu infraroşu ale poliţiei de frontieră din Sighetul Marmaţiei. Şase cărăuşi au trecut ilegal frontiera Ucrainei cu România. Au în spate 15 baxuri cu ţigări.

Marfa valoarează peste 7 mii de euro, dar adevărata captură sunt contrabandiştii din reţea. În mai puţin de 5 minute, ţigările sunt încărcate într-o maşină.

Polițist frontieră: ”Poate să dureze de la două, trei minute până la cinci, zece minute”.

Traficanți prinși cu focuri de armă

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii prind traficanţii în flagrant. La doar câţiva kilometri depărtare, în Negreşti Oaş, scenariul se repetă. Focuri de armă sunt trase după un tânăr ucrainean prins cu o maşină plină cu ţigări.

O afacere cu profit rapid şi sigur, fără taxe sau alte accize. În Ucraina, un pachet de ţigari costă între 3 si 5 lei. Peste graniţă, preţul explodează.

Laurentiu Radulescu, reporter Observator: ”Pachetul ăsta de ţigări de exemplu a fost capturat la aproape 15 kilometri de graniţa cu Ucraina, în Negreşti Oaş. Ar fi ajuns pe piaţa internă la un preţ de aproximativ 10-14 lei”.

De aceea, sumele plătite cărăuşilor pot depăşi 100 de euro la un singur drum.

Următoarea staţie în drumul ţigărilor de contrabandă: piaţa din Sighetu Marmaţiei. Vânzătorii îşi iau şi ei partea de câştig.

Un pachet de țigări se vinde în România cu un preț de 3 ori peste preţul de fabricaţie din Ucraina

15 lei pentru un pachet de ţigări. De 3 ori peste preţul de fabricaţie din Ucraina. Un profit triplu şi un risc greu de calculat pentru cumpărători: nu ştii dacă pachetul conţine tutun, şi nu frunze de copaci sau scoarţă măcinată. Profitul mediu la un cartuş: cel puţin 100 de lei.

Floriun Coman, inspector șef Poliţia de Frontiera: ”Cererea de ţigări este foarte mare. Ţigările din România sunt foarte puternic accizate. Fiind diferenţă de preţ foarte mare, asta presupune câştiguri pe temen scurt şi câştiguri foarte mari”.

Din nordul ţării, ţigările se răspândesc în toată ţara. La Bucureşti, în Obor, preţul unui pachet scade cu 2-3 lei. Explicaţia este simplă. În cea mai mare piaţă din ţară, sunt mai mulţi clienţi.

De ani de zile, afacerea la negru se desfăşoară în plină zi la câţiva metri de ochii jandarmilor şi vizavi de primăria Sectorului 2. Piaţa comerţului ilegal cu tutun atinge 7,7% din totalul consumului, conform datelor stopcontrabanda.ro. Mai exact, reţelele de traficanţi au fost alimentate cu peste 250 de milioane de euro. 

Sursă date: stopcontrabanda.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Exclusiv Observator » Drumul ţigărilor de contrabandă din Ucraina până în pieţele din România. Profit de patru ori mai mare la un singur pachet de țigări