Antena Meniu Search
x

Interviu EXCLUSIV. Interviu cu Idan Amedi, "Sagi" din Fauda. Cât e realitate şi cât e poveste în serialul care a cucerit o lume întreagă

O echipă Observator a ajuns în Israel şi a stat de vorbă cu una dintre vedetele serialului fenomen, Fauda. Idan Amedi a vorbit în exclusivitate despre viaţa între muzică şi film. La cei 34 de ani, Idan Amedi este unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului în Ţara Sfântă. Curând, la Tel Aviv, va fi lansarea celui de al patrulea sezon al serialului. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.06.2022, 20:44

Vezi și

El este Idan Amedi sau Sagi din Fauda, serialul israelian fenomen care arată faţa mai puţin cunoscută a unui conflict istoric. Dramele familiilor de o parte şi de alta a graniţei dintre două lumi. De o parte palestinienii, de cealaltă parte israelienii. Servicii secrete, organizaţii teroriste, poveşti din ambele tabere. 

Reporter: Cât e realitate şi cât e adevăr în Fauda, pentru că unii oameni îşi schimbă percepţia despre conflict?

Idan Amedi, actor Fauda: E o întrebare dificilă. Cred că e 50-50. Acţiunea este complementară realităţii. Realitatea este puţin mai liniştită, nu este atât de intensă. Fauda accentuează poveştile.

Tensiunile israeliano-palestiniene au început la mijlocul secolulul 20, dar s-a ajuns în timp la cel mai greu de soluţionat conflict din lume. Tentativele de pace au eşuat de fiecare dată. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Poate schimba un film percepţia despre conflictul israeliano-palestinian? Pentru că oamenii care nu au o părere pozitivă despre Israel schimbă păreri.

Idan Amedi, actor Fauda: Ne văd ca pe nişte oameni şi de partea cealaltă vedem că nu sunt terorişti, au sentimente, diferite poveşti.

Idan Amedi, înainte să fie actor, a fost militar

Dincolo de scenariu, Idan ştie că poveştile din script sunt reale, drame ale unor familii. Când şi dacă se va termina acest conflict...

Idan Amedi, actor Fauda: O să răspund în arabă. în arabă, cuvântul este să dea Dumnezeu! Cu ajutorul lui Dumnezeu! 

Idan Amedi este de fapt unul din cei mai cunoscuţi muzicieni israelieni

Adună arene pline cu oameni la concertele lui. Până şi muzica lui este legată de armată şi război.

Reporter: Ce îţi place mai mult, să fii actor sau cântăreţ?

Idan Amedi, actor Fauda: Cântăreţ. Este viaţa mea, iubesc mai mult decât orice. Să fii actor este distractiv, dar e ceva colateral. 

Muzica l-a legat şi de lumea filmului. 

Idan Amedi, actor Fauda: Am avut un concert acum 5-6 ani şi show-ul a fost prezentat de Lior Raz, personajul principal din Fauda. Și după show a venit şi mi a zis, cred că am un rol pentru tine pentru sezonul 2 din Fauda. Poate din perspectiva stagiului militar a văzut lucruri care erau similare pentru amândoi.

Idan Amedi, actor Fauda: Cred că pe scenă mă simt mult mai liber decât în orice alt loc, simt că pot fi cine sunt. E greu de explicat sentimentul, dar e ca şi cum aş pleca într-o cursă şi după partea dificilă doar te bucuri de asta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » EXCLUSIV. Interviu cu Idan Amedi, "Sagi" din Fauda. Cât e realitate şi cât e poveste în serialul care a cucerit o lume întreagă