Antena Meniu Search
x

Video Experiment Observator: Cât timp faci cu maşina sau trenul de la Bucureşti la Braşov şi cât ar dura călătoria cu avionul

De la anul vom zbura peste Valea Prahovei pentru a ajunge la munte. Prima cursă aeriană Bucureşti-Braşov ar urma să aterizeze în noul aeroport, dacă totul merge conform planurilor. Cât de rentabilă este varianta, vă arătăm în exclusivitate într-un experiment Observator în care comparăm cât ne costă în timp şi bani un drum la munte cu maşina, trenul sau avionul. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 18.11.2022, 20:01

Vezi și

Punctul zero al experimentului nostru: centrul Bucureştiului. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Experimentul nostru începe în Piaţa Victoriei din Capitală, avem undeva până la doi trei kilometri până la Gara de Nord, cu maşina undeva la 170-180 de kilometri şi vom calcula cam cât ne-ar lua ca timp şi ca bani pentru a ajunge în oraşul de sub Tâmpa.

Sunt 185 de kilometri până în Braşov. Combustibilul ne costă în jur de 100 de lei în rezervor şi ne-am luat rezerve de răbdare. Teoretic, ar trebui să facem în jur de două ore şi jumătate cu maşina. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Varianta călătoriei cu maşina pare să fie cea mai răspândită în momentul de fată. Costurile: aproape 100 de lei pentru carburant. În ceea ce priveşte drumul, cel puţin pe aplicaţile de călătorie două ore şi jumătate până în Braşov.

Pe acelaşi subiect

Practic, însă, călătoria pe DN 1 nu se dezminte şi vom ajunge cu întârziere. În weekenduri, situaţia e mult mai dramatică. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Iată că am ajuns în cele din urmă şi în centrul Braşovului, cu autotorismul de această dată, după un drum de două ore 50 de minute. Este drept, am fost norocoşi, Drumul Naţional 1 a fost cât de cât liber. 

Varianta alternativă: trenul

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Bună ziua! Pentru Braşov! 

Trenul este varianta alternativă. Din Gara de Nord, cumpărăm bilet la clasa a doua cu 59 de lei. Fără întârzieri, cei 144 de kilometri până la Braşov ar trebui să îi parcurgem în jur de două ore şi jumătate.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Iată-ne ajunşi în gara din Braşov după puţin peste două ore de mers cu trenul, cu un preţ pentru acest bilet de aproximat 60 de lei. De aici, din Gară până în centrul oraşului fie mergem cu un taxi, aproximativ cinci minute, fie cu autobuzul, undeva la 10 minute de călătorit.

Primul avion care va ateriza pe Aeroportul Brașov va fi un zbor TAROM

Drumul cu avionul de la Bucureşti la Braşov ar putea fi mult mai complicat. Din oraş şi până la Aeroportul Henri Condă facem în jur de jumătate de oră în zilele bune. Am aştepta în aeroport cel puţin o oră şi, estimativ, zborul ar dura 30 de minute. De la aeroport spre centrul Braşovului mai facem zeci de minute bune. Nici costurile nu ar fi mici. Biletul de avion ar fi aproximativ 100 de euro.

Primul avion care va ateriza pe Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav va fi un zbor TAROM. Dar până ca visul să devină realitate rămâne cale lungă.

"S-a convenit identificarea unor variante durabile pentru ca TAROM să poată opera zboruri între București și Brașov, acest lucru putând fi posibil cel mai devreme la sfârșitul anului viitor", a transmis TAROM.

Pentru turiştii străini, noua cursă ar putea fi alegerea câştigătoare. 

Roxana Cojocea, expert turism: Aeroportul va fluidiza foarte mult circulaţia pe vestitul DN1, iar turiştii vor ajunge mai liniştiţi la destinaţie. 

Aeroportul din Braşov este primul din România construit de la zero în ultimii 50 de ani. Ar urma să fie funcţional la jumătatea anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Exclusiv Observator » Experiment Observator: Cât timp faci cu maşina sau trenul de la Bucureşti la Braşov şi cât ar dura călătoria cu avionul