Antena Meniu Search
x

Video Filmul unei negocieri de 14 ore. Polițiștii care au negociat cu bărbatul care și-a înjunghiat iubita au dezvăluit pentru Observator cum s-a desfăşurat misiunea

Poliţiştii din Bucureşti care au negociat 14 ore cu un bărbat care a vrut să se arunce de pe un bloc după ce şi-a înjunghiat iubita, au dezvăluit în exclusivitate pentru Observator.... filmul acţiunii. I-au dat apă şi ţigări ca să se împrietenească şi au luat decizia să intervină în forţă când individul dădea semne că va sări de la etajul opt.

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 21:39

Vezi și

Aşa s-a terminat una din cele mai grele operaţiuni de anul acesta ale poliţiştilor din Bucureşti. Alerta se dăduse cu aproape 14 ore în urmă, după un episod violent. 

Cristi Popovici, reporter: "Scandalul dintre barbat și concubina lui a pornit după ce femeia i-a spus ca-l părăsește. În apartamentul de la ultimul etaj se află și fiica de 7 ani a acestuia. Lucrurile au degenerat după ce în locatie a apărut și o prietena a femeii, și aceasta cu un copil. Într-un moment de furie, bărbatul a pus mana pe un cuțit și si-a injunghiat concubina. Apoi s-a urcat pe geam si a amenintat ca se sinucide."

Primii negociatori care au ajuns la intervenţie au fost Daniel Giurgiuveanu şi Bogdan Căpruci, doi dintre cei mai experimentaţi poliţişti din România în astfel de situaţii de criză.

Comisar-șef Bogdan Căpruci, negociator al Poliţiei Române: "Se afla pe pervazul geamului de la bucătărie, amenințând că se aruncă dacă se apropie cineva de el și dacă poliția intervine."  

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a acceptat să vorbească la telefon cu ofiţerii. Cu trecerea orelor, poliţiştii i-au câştigat încrederea. 

Reporter: "Ce i-aţi putut oferi pentru a-l menţine calm, pentru a nu-l determina să se arunce de la etaj?" 

Comisar șef Bogdan Căpruci, negociator al Poliţiei Române: "I-am oferit elemente simple de bază, apă, țigari. Era fumător și cumva am păstrat legatura cu el."

Un moment tensionat

Spre dimineaţă, situaţia a devenit şi mai gravă. Individul a dormit pe aparatul de aer condiţionat.

Reporter: "Exista riscul sa cada din cauza somnului?

Comisar-șef Bogdan Căpruci, negociator al Poliţiei Române: "Da, pe toată perioada a fost riscul acesta de alunecare accidentală, deși poziția lui era statică... a început să se miște."

În tot acest timp, alţi poliţişti plănuiau intervenţia în forţă. Care a venit când bărbatul dădea semne tot mai evidente că vrea să se arunce.

Comisar-șef Daniel Giurgiuveanu, negociator al Poliţiei Române: "În momentul în care am decis să pătrundem în apartament, tocmai că ne-am temut pentru viața lui și am crezut că decizia acestuia este de a termina cu viața și de a se arunca de la înălțime. A fost momentul determinant în care am acționat, am patruns în apartament și am reuțit să-l îndepărtăm de pe aerul condiționat." 

Bărbatul care şi-a înjunghiat iubita după care a ameninţat că se aruncă de pe bloc a fost arestat 30 de zile pentru tentativă de omor. Victima lui este internată la spital cu răni grave, dar medicii spun că va supravieţui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Exclusiv Observator » Filmul unei negocieri de 14 ore. Polițiștii care au negociat cu bărbatul care și-a înjunghiat iubita au dezvăluit pentru Observator cum s-a desfăşurat misiunea