Antena Meniu Search
x

Exclusiv INTERVIU. Mihailo Podoliak, consilierul lui Zelenski, elegant cu privire la bâlbele României pe subiectul dronei: "Nu văd nicio conspiraţie aici. Atmosfera este destul de tensionată"

Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Zelenski, a vorbit într-un interviu pentru Observator despre drona care a bulversat autoritățile de la București și ne-a îndemnat să doborâm orice aparat ostil ce intră în spațiul nostru aerian, invocând dreptul internațional.

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 22:16

Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski
INTERVIU. Mihailo Podoliak, consilierul lui Zelenski, elegant cu privire la bâlbele României pe subiectul dronei: "Nu văd nicio conspiraţie aici. Atmosfera este destul de tensionată" - Observator

Referitor la situația dronei căzute în România, care a generat reacții confuze și contradictorii la cel mai înalt nivel al administrației de la București, Mihailo Podolyak a aruncat toată vina pe acțiunile ostile ale Moscovei, insistând că nu România încalcă spațiul aerian al altor țări, ci Rusia.

"România ar trebui să instaleze un sistem de doborâre a dronelor, în cazul în care aceste drone vor intra în spaţiul aerian al României... Sau, atunci când va fi nevoie, să furnizeze Ucrainei un astfel de sistem. Pentru ca noi să doborâm şi dronele, şi rachetele ruseşti, ca acestea să nu mai ajungă în spaţiul aerian al României", a declarat Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Zelenski.

Podoliak a insistat că doborârea unei drone ostile de către România nu va duce la escaladarea conflictului din Ucraina, o astfel de ripostă fiind conformă cu dreptul internațional.

"Nu România încalcă spaţiul aerian al altor ţări. Rusia face asta. Şi România are dreptul să doboare aceste drone, nu doar ruseşti, oricare altele. Din punct de vedere juridic, este conform cu dreptul internaţional. Şi asta nu va duce la escaladarea conflictului. Pe teritoriul său suveran, în spaţiul său aerian, România are dreptul deplin de a distruge orice obiect străin, care-i ameninţă securitatea", susține Podoliak.

Pe acelaşi subiect

Ce spune Mihailo Podoliak despre infirmarea, apoi confirmarea că drona a căzut în România

"Nu văd nicio conspiraţie aici. Atmosfera este destul de tensionată. Autorităţile de la Bucureşti sunt precaute şi încearcă să-şi ia timp pentru a formula o o reacţie oficială. Nu văd nicio problemă şi nicio atitudine ambiguă. Au o atitudine tranşantă. Am văzut doar precizie, atenţie şi dorinţă de a primi confirmarea ca sunt fragmente ale dronei ruseşti", a declarat consilierul ucrainean.

Acesta a fost de părere că "România ar trebui să instaleze un sistem de doborâre a dronelor, în cazul în care aceste drone vor intra în spaţiul aerian al României". "Sau, atunci când va fi nevoie, să furnizeze Ucrainei un astfel de sistem. Pentru ca noi să doborâm şi dronele, şi rachetele ruseşti, ca acestea să nu mai ajungă în spaţiul aerian al României", a spus el.

Consilierul lui Zelenski, interviu pentru Observator: Nu România încalcă spaţiul aerian al altor ţări. Rusia face asta

"România are dreptul să doboare aceste drone, nu doar ruseşti, oricare altele. Din punct de vedere juridic, este conform cu dreptul internaţional. Şi asta nu va duce la escaladarea conflictului. Pe teritoriul său suveran, în spaţiul său aerian, România are dreptul deplin de a distruge orice obiect străin, care-i ameninţă securitatea. Acţiunile României au rezultate. Este cu adevărat interesată să maximizeze ajutorul pentru Ucraina", a menționat Mihailo Podoliak.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a explicat vineri că Ucraina nu se aşteaptă ca NATO să declare război Rusiei pentru că o dronă militară a căzut luni pe teritoriul României, ţară membră a NATO, dar a cerut mai multă fermitate pentru a evita repetarea unor situaţii similare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Exclusiv Observator » INTERVIU. Mihailo Podoliak, consilierul lui Zelenski, elegant cu privire la bâlbele României pe subiectul dronei: "Nu văd nicio conspiraţie aici. Atmosfera este destul de tensionată"