Antena Meniu Search
x

"Mamă, mi-e frică, au intrat în casă". Familia unei românce răpite de Hamas cere ajutor oficialilor de la Bucureşti. De 2 luni trăiește un coșmar

Război Israel - Hamas. Familia unei tinere răpite de militanţii Hamas cere ajutor oficialilor de la Bucureşti. Doron, o tânără de numai 30 de ani, cu cetăţenie româno-israeliană, suferă de o boală cronică care, netratată, îi pune viaţa în mare pericol. Într-un interviu exclusiv pentru Observator, mama şi mătuşa fetei povestesc cu groază drama prin care trec de aproape două luni.   

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 13.12.2023, 14:06

Vezi și

7 octombrie - ziua în care dorinţa de armonie s-a transformat în teroare. Locuitorii kibbuțului Kfar Aza, aflat foarte aproape de graniţa cu Fâşia Gaza, se adună în fiecare an pentru a ridica în înaltul cerului cunoscutele zmeie ale păcii. De data aceasta, însă, momentul paşnic a devenit unul pătat cu sânge.

De aproape două luni, familia lui Doron, o tănără de numai 30 de ani răpită de Hamas, trăieşte un coşmar care pare să nu se mai încheie. Într-un interviu exclusiv pentru Observator, mama fetei povesteşte cu groază clipele în care i-a auzit pentru ultima dată vocea fiicei ei.

Simona Steinbrecher, mama lui Doron: La 10 şi 20 de minute, Doron mi-a dat un telefon şi mi-a spus: „Mama, mama, îmi e frică. Au intrat la mine în casă“. Au tras-o de sub pat şi a reuşit, în ultimul minut, să-mi dea un mesaj cu: „Mama, mama, mi-e frică. Mă iau!“ şi gata. Asta a fost.

Doron suferă de o boală cronică, iar fiecare zi în care nu-şi primeşte medicamentele îi pune viaţa în pericol. Familia, disperată, a ceurt ajutorul Crucii Roşii. Fără succes însă.

Pe acelaşi subiect

Cine este Doron, tânăra răpită de Hamas

Simona Steinbrecher, mama lui Doron: Noi le-am cerut mereu să ne spună ce se întâmplă cu ea şi să-i dea tratamentul de care are nevoie. Nu am avut de la ei niciun răspuns. Eu, ca mamă, vreau să ştiu ce se întâmplă cu fata mea. Cum este acolo, ce este.

Singura fărâmă de speranţă rămăsese în ostaticii deja eliberaţi care puteau să le spună despre starea ei, dar cele aflate nu au făcut decât să le adâncească cea mai mare teamă.

Mirav Meller, mătuşa lui Doron: Oameni care au fost eliberaţi, unii chiar din kibbutz-ul Kfar Aza, au zis că n-au văzut-o şi asta ne înspăimântă. Cel mai mult pentru că nu ştim nimic.

Doron este asistent veterinar, un om vesel care a iubit animalele încă de când era mică şi care a dat dovadă de optimism în orice situaţie. Cu lacrimi în ochi şi o durere apăsătoare în suflet, Simona nu înţelege de ce fiica ei trebuie să treacă prin aşa ceva.

Simona Steinbrecher, mama lui Doron: Este cea mai mică dintre fetele mele. Fiind cea mai mică fată a mea, va fi întodeauna copilul meu mic. E frumoasă! Nu doar în exterior, ci şi în interior este foarte frumoasă. O iubesc toţi oamenii, toate animalele. Cum poate Hamas să răpească pe cineva atât de frumos? Nu pot să mă gândesc la cum pot face aşa ceva.

Familia a ajuns la Bucureşti cu o singură dorinţă - aceea de a primi ajutor pentru ca Doron să se poată întoarce în siguranţă acasă.

IDF ar fi început să inunde tunelurile din Gaza

Simona Steinbrecher, mama lui Doron: Noi o iubim şi vrem să ştie că facem tot ce putem ca să se întoarcă la noi. Noi nu o să ne oprim până nu este înapoi acasă.

Întreaga mărturie cutremurătoare a Simonei o vedeţi diseară, la Observator 19.

În tot acest timp, situaţia din Gaza se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că 11 spitale funcţionează doar parţial, faţă de 36 care erau la începutul războiului, iar mulţi doctori au fost arestaţi. În acest context, Adunarea Generală a ONU a cerut o încetare imediată a focului în fâşie. Rezoluţia a fost adoptată cu 153 de voturi pentru, dar au existat şi 23 de abţineri, printre care şi România. Israelul nu se dă bătut însă. Un nou raport arată că armata a început să inunde cu apă de mare tunelurile subterane ale organizaţiei Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Exclusiv Observator » "Mamă, mi-e frică, au intrat în casă". Familia unei românce răpite de Hamas cere ajutor oficialilor de la Bucureşti. De 2 luni trăiește un coșmar