Antena Meniu Search
x

"Dă-l primului soldat pe care-l întâlneşti". S-a pus recompensă de 25.000€ pe capul lui Yahya Sinwar, liderul Hamas în Gaza

Război Israel - Hamas. Un mic grup de extremă dreapta evreiască a anunţat că oferă o recompensă de 25.000 de dolari pentru capturarea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas în Fâşia Gaza.    

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 14:47

Yahya Sinwar este liderul Hamas din Fâșia Gaza
Yahya Sinwar este liderul Hamas din Fâșia Gaza - Profimedia Images

Grupul "Torat Lehimà" (n.r. "Regulile luptei") le-a transmis oamenilor din Gaza că oferă 25.000 de euro pentru capul lui Sinwar, scrie Mediafax. "Am auzit că sunteţi în căutarea de muncă. Oferim 100.000 de şekeli (n.r. - echivalentul a 25.000 de euro) pentru capul lui Sinwar. Dă-l primului soldat pe care îl întâlneşti", este mesajul notat pe pliantele răspândite de Torat Lehima. 

Un purtător de cuvânt al IDF a transmis că armata israeliană nu are nicio legătură cu acest demers şi le-a transmis soldaţilor trimişi în Gaza că este absolut interzis să desfăşoare iniţiative politice de orice fel. 

Bilanţul victimelor în urma războiului Israel - Hamas

Conflictul a fost declanşat de un atac de o amploare fără precedent comis la 7 octombrie de comandouri Hamas infiltrate în Israel din Gaza, în timpul căruia au fost ucise 1.200 de persoane, majoritatea civili, potrivit autorităţilor.

Pe acelaşi subiect

Un armistiţiu de o săptămână, la sfârşitul lunii noiembrie, a permis eliberarea a aproximativ o sută dintre cei 240 de ostatici deţinuţi de Hamas şi de grupuri afiliate. După armistiţiu, Israelul a declarat că doreşte să impună un raport de forţe în avantajul său pe teren pentru a-i elibera pe cei 137 de ostatici aflaţi încă în Gaza.

În Fâşia Gaza, populaţia civilă este înghesuită într-un spaţiu din ce în ce mai restrâns, iar sistemul de sănătate ameninţă să se "prăbuşească", potrivit OMS, în timp ce numărul morţilor continuă să crească.

Potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, mişcarea aflată la putere în Gaza din 2007, aproape 18.000 de persoane au murit pe teritoriul palestinian de la începutul ofensivei israeliene, majoritatea femei şi minori.

Bombardamentele au transformat cartiere întregi în ruine, iar populaţia încearcă cu disperare să scape de lupte, fugind spre sud. Potrivit ONU, 1,9 milioane de persoane au fost strămutate din cauza războiului, ceea ce reprezintă 85% din populaţia teritoriului. Armata israeliană a cerut populaţiei civile din Gaza să plece în "zone sigure" pentru a scăpa de lupte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » "Dă-l primului soldat pe care-l întâlneşti". S-a pus recompensă de 25.000€ pe capul lui Yahya Sinwar, liderul Hamas în Gaza