Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care "Tancul rusesc" nu a fost lăsat să intre în România. Reacţia antrenorului campionului olimpic: "Primim refuzuri, fără explicaţii"

Un sportiv rus, campion mondial şi olimpic la lupte libere, nu a fost primit în România, unde trebuia să participe la o competiţie. Poliţiştii de Frontieră i-au refuzat intrarea sportivul poreclit chiar "Tancul rusesc" pentru că viza pe care o avea în paşaport era falsificată. Antrenorul olimpicului rus a vorbit în exclusivitate cu echipa Observator.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 16.02.2024, 20:21

Vezi și

Rusul Abdulrashid Sadulaev este cel mai bun luptător din lume la categoria sa, 97 de kg, fiind campion olimpic la Tokyo acum 4 ani, dar și multiplu campion mondial. El trebuia sa participe la Campionatul European de Lupte care se desfășoară  la Polivalenta în București, doar ca la sosirea în tara, i-a fost refuzata viza pe aeroportul Otopeni.

Reacţia antrenorului sportivului, exclusiv pentru Observator

Sportivul a călătorit din Rusia în Spania, iar de acolo trebuia să ajungă la Bucureşti. A trecut fără probleme de controlul vameşilor de pe aeroportul din Barcelona, iar intrarea în România trebuia să fie o formalitate. Pe Otopeni, viza Schengen de pe paşaportul lui a atras atenţia poliţiştilor de la controlul documentelor. Pentru că aveau suspiciuni cu privire la autenticitatea vizei din documentul de călătorie al sportivului rus, poliţiştii de frontieră au facut verificări suplimentare si au constatat faptul că viza este falsificată, fiind modificată data eliberarii, perioada de valabilitate precum şi numărul de intrări, transmite Pol de Frontiera.

Sadulaev a stat câteva ore în aeroport, iar apoi a luat primul zbor către Istanbul, iar de acolo, s-a întors la Moscova. Ambasada Rusiei în România acuză autorităţile de la Bucureşti că i-au interzis pe nedrept accesul în ţară sportivului. "Situaţia este o consecință a zelului sporit al grănicerilor români în legătură cu viitoarea admitere a României în spațiul Schengen "aerian și maritim" (...) Se vor cere clarificări oficiale de la partea română", se arată în comunicatul Ambasadei Rusiei în România. În martie 2022, Sadulaev, poreclit tancul rusesc, a participat la o demonstraţie de susţinere a războiului purtat de Vladimir Putin în Ucraina, pe stadionul Luzjnki din Moscova. La Bucureşti, antrenorul său a vorbit în exclusivitate cu Observator despre lipsa din lot a celui mai bun luptător din lume la categoria 97 de kilograme.

"Eu cred ca nu este corecta aceasta atitudine, vorbim de un sportiv de talie mondiala, in orice situatie, consider ca ar fi trebuit sa se vina in intampinarea lui. In ultima perioada, da, avem astfel de situatii. Unii membrii ai echipelor primesc refuzuri in privinta vizelor, fara explicatii", a declarat Khadzimurat Gatsalov, antrenor lupte. După invadarea Ucrainei de către Rusia, în urmă cu doi ani, sportivii ruşi şi bieloruşi au fost interzişi la multiple competiţii europene şi mondiale. Mai mult,  echipa naţională de fotbal a Rusiei şi echipele de club nu sunt primite în nicio competiţiia FIFA. În România, ei au primit totuşi dreptul să concureze la Europenele de Lupte ca atleţi independenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Exclusiv Observator » Motivul pentru care "Tancul rusesc" nu a fost lăsat să intre în România. Reacţia antrenorului campionului olimpic: "Primim refuzuri, fără explicaţii"