Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video PODCASTURILE OBSERVATOR. Mădălina Iacob şi Marius Pancu discută despre schimbările din Educaţie şi contextul geopolitic actual

Exclusivităţile şi schimbările de ultim moment care ne afectează viaţa vă vor fi dezvăluite incepând de marţi, în cadrul unui proiect special, marca Observator.

de Redactia Observator

la 09.08.2022 , 18:06

Redacţia Observator s-a apucat de podcast! Fiecare episod va putea fi urmărit pe site-ul, ObservatorNews.ro, acolo unde punem pe tapet subiecte de interes, ca să înţelegem mai bine ce se întâmplă în jurul nostru. 

Aşadar, primele podcasturi aduc în faţa voastră personaje-cheie din domeniul educaţiei, dar şi din domeniul istoric, în contextul mondial complicat. 

Mădălina Iacob și Marius Pancu, primele gazde ale podcastului Observator

Vezi și

Mădălina Iacob: E un context diferit față de cel pe care îl vedeți de obicei la televizor și pentru mine și pentru Marius. Sunt începuturile podcastului. Eu vorbesc despre educație, educația celor mari și celor mici. Vorbim despre elevi, despre părinți și despre provocările pe care le au ei în fiecare zi.”

Pe acelaşi subiect

Marius Pancu:Veți vedea două ediții separate. Sunt de 10 ani pe frontul analizelor, pe geopolitică și ăsta va fi focusul principal al podcasturilor mele”

Întrebați cum ajung să își aleagă subiectele pe care doresc să le abordeze în timpul podcastului, cei doi prezentatori au declarat că se orientează în funcție de subiectele la zi.

Mădălina Iacob: „Eu, de exemplu, vorbesc cu părinți, cu elevi și vedem cam ce-i interesează. Nu mă refer doar la școală, la teme, meditații și examene, mă refer chiar și la spațiul din afara școlii. Ce-i interesează de fapt pe tineri.”

Mădălina Iacob a declarat că îi place să comunice foarte mult cu cei care sunt implicați în subictele pe care le abordează în cadrul podcastului, pentru a putea afla de la incitații săi, ceea ce-și dorește publicul să afle.

Mădălin Iacob: “I-am rugat pe cei implicați, părinți elevi și profesori, să-mi dea întrebări pentru ministru, cumva să-i punem față în față cu telespectatorii.”

Marius Pancu: “Suntem vocea oamenilor de acasă. Misiunea noastră este să ducem întrebările lor, pe care n-ar avea șansa să le adreseze diferitelor personaje ale zilei și să obținem răspunsuri.”

Cum se pregătesc prezentatorii pentru o ediție de podcast 

Marius Pancu: „Este absolut esențial să faci o documentare cât mai riguroasă, să nu-ți scape nimic înainte. Dar apoi, vital în toată meseria asta este să fii realmente interesat, curios.”

Mădălina Iacob: „Întrebările vin dintr-una în alta. Te ghidezi după răspunsurile pe care ți le dă omul.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Exclusiv Observator » PODCASTURILE OBSERVATOR. Mădălina Iacob şi Marius Pancu discută despre schimbările din Educaţie şi contextul geopolitic actual