Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Povestea Domeniului Ştirbey, locul fabulos ales de Ianis şi Elena Hagi pentru cea mai importantă zi din viaţa lor

O nuntă de poveste, într-un loc de poveste. Ianis şi Elena Hagi au ales Domeniul Ştirbey din Buftea pentru cea mai importantă zi din viaţa lor. Palatul, care a fost cândva refugiul Reginei Maria, va deveni mâine scena unei petreceri de poveste, cu sute de invitaţi celebri. 

de Bianca Iacob

la 13.07.2024 , 20:22

Aici s-a scris o parte din istoria României. Pentru Ianis şi Elena, aici se scrie cel mai frumos capitol al iubirii lor. "Elena mi-a spus să găsim ceva frumos. La noi nunţile se fac într-un număr mare, iar la Palatul Ştirbey am avut pe tavă tot ce ne-am dorit", au declarat cei doi. 

De aproape două secole, domeniul Ştirbey de la Buftea fascinează prin eleganţa şi povestea sa. Domnitorul Barbu Dimitrie Ştirbey a început construcţia Palatului de la Buftea în 1850, cu o culă prevăzută cu două tuneluri. Ani mai târziu, în mijlocul parcului cu arbori seculari, s-a ridicat şi clădirea principală, cu o arhitectură sobră şi impunătoare. 

Una dintre bijuteriile domeniului este Capela Sfânta Treime

Vezi și

Una dintre bijuteriile domeniului este Capela Sfânta Treime, unde se află mormintele lui Barbu Dimitrie Ştirbey Voievod, al prințului Barbu Alexandru Ştirbey și ale familiilor lor. Era locul preferat al reginei Maria, unde venea des să se roage. 

Pe acelaşi subiect

De altfel, istoria domeniului e strâns legată de Regina Maria. În primul război mondial, s-a refugiat aici alături de 5 din cei 6 copii ai săi. Regina obişnuia să se plimbe sau să călărească în pădurea domeniului. 

Domeniul a înflorit după 1900

După 1900, domeniul a înflorit, sub administrarea lui Barbu Ştirbey. În jurul palatului s-au construit o fabrică de conserve, o pepinieră de viță americană, o lăptărie si chiar o moară. Astfel, Prințul Știrbey a devenit posesorul unei averi fabuloase pentru romania acelor vremuri. 

Sute de invitaţi din toată Europa participă la nunta anului, organizată într-un decor de poveste. Nu întâmplător au ales Ianis şi Elena să se căsătorească aici. E cu adevărat un loc desprins parcă din filme. Aici s-au filmat producţii celebre, precum Dracula, în regia lui Copolla, si Wednesday, semnat de Tim Burton. 

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Exclusiv Observator » Povestea Domeniului Ştirbey, locul fabulos ales de Ianis şi Elena Hagi pentru cea mai importantă zi din viaţa lor