Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Povestea lui Ianis Hagi, născut pentru fotbal: "Iubesc mingea, cu ea am crescut de mic"

S-a născut pentru fotbal şi a crescut pe teren, în lumina reflectoarelor. La numai 10 ani, a început să joace la Academia tatălui său, Gheorghe Hagi. Astăzi, Ianis Hagi are un nume al lui şi duce mai departe cu mândrie numărul 10. Iată povestea lui. 

de Redactia Observator

la 13.07.2024 , 15:12

Povestea lui Ianis Hagi, născut pentru fotbal: "Iubesc mingea, cu ea am crescut de mic"

Septembrie 1998. Istanbul. Gică Hagi marca spectaculos în ultimul minut al partidei cu Bilbao din Liga Campionilor. O lună mai târziu, tot în Turcia, se năştea Ianis. Numele băiatului a venit de la bunicul său, Iancu. Ianis a urmat școala generală în București, iar liceul l-a terminat în Constanța. A debutat oficial în fotbal la vârsta de 10 ani, la Academia tatălui său. Iar şase ani mai tâziu - în prima ligă, la Viitorul Constanța, în înfrângerea cu 1-2 cu FC Botoșani. În 2016 a plecat la Fiorentina, dar s-a întors în ţară după doi ani şi a câştigat Cupa şi Supecupa României cu Viitorul. 

"Iubesc sportul, iubesc mingea, am dormit cu ea în pat" 

2018 a fost anul debutului la națională: 3-0 cu Lituania. A revenit la tineret pentru Europenele din 2019, unde a ajuns până în semifinale, după ce a marcat în poarta Angliei. A urmat transferul la Genk, unde şi-a trecut în palmares Supercupa Belgiei, iar un sezon mai târziu a semnat cu Glasgow Rangers, echipă în tricoul căreia a devenit campion al Scoţiei. O accidentare gravă la genunchi l-a ţinut departe de gazon tot anul 2022. Revenirea la naţională a coincis cu calificarea la Euro. Ianis a marcat împotriva Andorrei, apoi a înscris golul decisiv în Israel. La turneul final, Ianis a obţinut penalty-ul care a dus România spre cea mai bună performanţă din ultimii 24 de ani.

Articolul continuă după reclamă

În septembrie, Generaţia de suflet va începe drumul spre Mondiale, în direct la Antena 1.

"A fost un european reuşit pentru echipa naţională. Am readus acel spirit de luptător, de învingător. I-am făcut mândri, i-am scos în stradă, i-am făcut să spere, atunci e cel mai frumos lucru. Ştim unde să lucrăm, cu siguranţă fotbalul nostru trebuie să crească, să ne calificăm la mondiale. 

Noi nu ne oprim aici" - Ianis Hagi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Exclusiv Observator » Povestea lui Ianis Hagi, născut pentru fotbal: "Iubesc mingea, cu ea am crescut de mic"