Antena Meniu Search
x

Video Reportaj Observator din Aqaba, Iordania. Comorile din Marea Roşie care aşteaptă să fie descoperite de turişti

Iordania e ţara unde deşertul şi marea se întâlnesc într-o armonie desăvârşită. În adâncuri, Marea Roşie e plină de comori care aşteaptă să fie descoperite de turişti. Iar distracţia nu se încheie odată cu lăsarea serii: la adăpostul nopţii, bazarele devin furnicare de turişti dornici să guste din mâncarea tradiţională şi să savureze o narghilea.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 10.09.2022, 21:19

Vezi și

Suntem pe malul celei mai nordice mări tropicale a lumii: Marea Roşie. O splendoare cristalină şi răcoritoare cât vezi cu ochii. O oază la doar două ore şi jumătate cu avionul de Bucureşti. 

Temerarii se scufundă în adâncuri, unde dau de o diversitate de specii, mai ales corali şi bancuri de scoici, unice în lume.

Turist: E prima oară când intru în Mare Roşie. Hai să vedem cum e. Mi s-a spus că e o broască ţestoasă care iese pe la ora asta şi încercăm să o găsim. Nu avem voie să atingem coralii că sunt specia protejată, dar nu-i nimic. Vai, deci o oră am stat să caut broasca aia ţestoastă şi nu am găsit-o. Ne-am şi speriat puţin, dar merită, Iordania e altceva. 

Deşi există aici specii de rechini, pisici de mare şi stele de mare otrăvitoare de care scufundătorii trebuie să se ferească, experienţa e una de ţinut minte. 

Pe acelaşi subiect

Turist: Super, super. Mi-a plăcut foarte mult. Nu poţi să îţi imaginezi ce culori sunt acolo. E o experienţă de neratat, merită din plin Iordania, am văzut o grămadă de peşti, peşti pe care nici în vis nu mi-am închipuit că o să îi văd aici vezi recifi, vezi culori, culorile sunt deosebite, minunate. 

Perla albă din Marea Roşie

După un apus de soare ca-n poveşti, cu apa sărată a mării încă pe piele şi briza în spatele nostru, ne îndreptăm spre bazarul din Aqaba. 

Bianca Iacob, reporter: Bazarurile arăbeşti sunt un loc de neratat, mai ales în Iordania, unde găseşti de toate pentru toţi. Muner este ghidul nostru în bazar. Muner, spune-mi ce putem găsi aici? 

Muner, ghid: Aqaba este singurul port maritim din Iordania. Toate importurile trec prin Aqaba. Aqaba este considerat o zonă liberă de comerţ ceea ce înseamnă...

Bianca Iacob: Fără taxe

Muner: Fără taxe, fără vămi, şi orice bun de pe piaţă aici va fi mai ieftin. 

Parfumuri, aroma inconfundabilă a cafelei cu cardamom şi condimentele din mansaf, mâncarea tradiţională a Iordaniei ne poartă într-o călătorie a simţurilor. De România ştiu toţi localnicii. 

Nu e de mirare că românii îşi planifică tot mai multe vacanţe în Iordania. 

Tour Operator: Putem spune că porneşte de la 220 de euro un city break, la câteva mii de euro. Dar un circuit simplu e între 700 şi 900 de euro, depinde de categoria de hotel ales, 7 nopţi, 8 zile. 

Cu aventuri în deşert sau pe mare, vizite în situri istorice sau locuri sfinte, pentru un turist Iordania poate fi pachetul complet de frumuseţe şi relaxare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Reportaj Observator din Aqaba, Iordania. Comorile din Marea Roşie care aşteaptă să fie descoperite de turişti