Video Reportaj Observator din Aqaba, Iordania. Comorile din Marea Roşie care aşteaptă să fie descoperite de turişti
Iordania e ţara unde deşertul şi marea se întâlnesc într-o armonie desăvârşită. În adâncuri, Marea Roşie e plină de comori care aşteaptă să fie descoperite de turişti. Iar distracţia nu se încheie odată cu lăsarea serii: la adăpostul nopţii, bazarele devin furnicare de turişti dornici să guste din mâncarea tradiţională şi să savureze o narghilea.
Suntem pe malul celei mai nordice mări tropicale a lumii: Marea Roşie. O splendoare cristalină şi răcoritoare cât vezi cu ochii. O oază la doar două ore şi jumătate cu avionul de Bucureşti.
Temerarii se scufundă în adâncuri, unde dau de o diversitate de specii, mai ales corali şi bancuri de scoici, unice în lume.
Turist: E prima oară când intru în Mare Roşie. Hai să vedem cum e. Mi s-a spus că e o broască ţestoasă care iese pe la ora asta şi încercăm să o găsim. Nu avem voie să atingem coralii că sunt specia protejată, dar nu-i nimic. Vai, deci o oră am stat să caut broasca aia ţestoastă şi nu am găsit-o. Ne-am şi speriat puţin, dar merită, Iordania e altceva.
Deşi există aici specii de rechini, pisici de mare şi stele de mare otrăvitoare de care scufundătorii trebuie să se ferească, experienţa e una de ţinut minte.
- Petra sau oraşul pierdut din Iordania, destinaţia care te cucereşte de la prima vedere: "Îţi taie respiraţia de...
- România va deveni Ambasadă Punct de Contact NATO în Georgia şi în Iordania, de la 1 ianuarie 2023
- Accident aviatic în nordul Greciei: 8 persoane au murit, după ce un avion cargo ucrainean s-a prăbuşit. S-au...
Turist: Super, super. Mi-a plăcut foarte mult. Nu poţi să îţi imaginezi ce culori sunt acolo. E o experienţă de neratat, merită din plin Iordania, am văzut o grămadă de peşti, peşti pe care nici în vis nu mi-am închipuit că o să îi văd aici vezi recifi, vezi culori, culorile sunt deosebite, minunate.
Perla albă din Marea Roşie
După un apus de soare ca-n poveşti, cu apa sărată a mării încă pe piele şi briza în spatele nostru, ne îndreptăm spre bazarul din Aqaba.
Bianca Iacob, reporter: Bazarurile arăbeşti sunt un loc de neratat, mai ales în Iordania, unde găseşti de toate pentru toţi. Muner este ghidul nostru în bazar. Muner, spune-mi ce putem găsi aici?
Muner, ghid: Aqaba este singurul port maritim din Iordania. Toate importurile trec prin Aqaba. Aqaba este considerat o zonă liberă de comerţ ceea ce înseamnă...
Bianca Iacob: Fără taxe
Muner: Fără taxe, fără vămi, şi orice bun de pe piaţă aici va fi mai ieftin.
Parfumuri, aroma inconfundabilă a cafelei cu cardamom şi condimentele din mansaf, mâncarea tradiţională a Iordaniei ne poartă într-o călătorie a simţurilor. De România ştiu toţi localnicii.
Nu e de mirare că românii îşi planifică tot mai multe vacanţe în Iordania.
Tour Operator: Putem spune că porneşte de la 220 de euro un city break, la câteva mii de euro. Dar un circuit simplu e între 700 şi 900 de euro, depinde de categoria de hotel ales, 7 nopţi, 8 zile.
Cu aventuri în deşert sau pe mare, vizite în situri istorice sau locuri sfinte, pentru un turist Iordania poate fi pachetul complet de frumuseţe şi relaxare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰