Antena Meniu Search
x

350 de soldaţi români care au murit la Stalingrad au fost reînhumaţi în Rusia

350 de soldaţi români care au murit în Bătălia de la Stalingrad, în Al Doilea Război Mondial, au fost reînhumaţi, în Rusia, la Volgograd.

Prizonieri români în Bătălia de la Stalingrad, din al Doilea Război Mondial - waralbum.ru

350 de soldaţi români care au murit în Bătălia de la Stalingrad, în Al Doilea Război Mondial, au fost reînhumaţi, în Rusia, la Volgograd. La ceremonie a participat şi ambasadorul român la Moscova.

Rămăşiţele pământeşti ale celor 350 de soldaţi şi ofiţeri români au fost înhumate în cimitirul de Onoare Românesc din Rossoşki, în regiunea Volgograd. Ceremonia a avut loc după ce trei 350 de militari, care au murit în Bătălia de la Stalingrad, au fost identificaţi. Vasile Soare, ambasadorul român la Moscova, a spus că procesul de căutare şi identificare a soldaţilor români îngropaţi în cimitirele din Volgograd şi Rostov va continua.

"Un al doilea cimitir românesc va fi înfiinţat anul viitor, la Apşeronsk, în Krasnodar. Un monument dedicat soldaţilor români morţi în Rusia în Primul Război Mondial va fi ridicat la Moscova, în complexul memorial Sokol şi vă asigur că cele aproape 2000 de cimitire şi monumente din România, care sunt în memoria soldaţilor ruşi, sovietici, germani, austrieci, ungari şi din alte ţări sunt bine întreţinute", a spus ambasadorul român, citat de agenţia TASS.

Primul cimitir al soldaţilor şi ofiţerilor români care au murit la Stalingrad a fost înfiinţat în Rusia în urmă cu doi ani, în regiunea Volgograd. Până în 2015, rămăşiţele militarilor români care au fost găsite pe câmpul de luptă au fost îngropate în zonele germane ale cimitirelor.

Sursa: Agenţia Tass

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » 350 de soldaţi români care au murit la Stalingrad au fost reînhumaţi în Rusia