Antena Meniu Search
x

47 de milioane de dolari, descoperite de FSB lângă biroul lui Prigojin. WP: Wagner ajunge la Moscova în două ore

FSB, Serviciul de Informaţii Rus, a intrat în alertă completă după ultimele evenimente din Rusia. FSB-ul a început controalele în ceea ce-l priveşte pe Evgheni Prigojin, agenţii serviciului de securitate fiind trimişi pe teren încă de noaptea trecută.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 18:05

47 de milioane de dolari, descoperite de FSB lângă biroul lui Prigojin. WP: Wagner ajunge la Moscova în două ore

În această după-amiază, controalele au oferit un rezultat spectaculos. În urma unor verificări efectuate în Sankt-Petersburg, în curtea unui hotel, foarte aproape de biroul lui Evgheni Prigojin, a fost găsită o dubă albă. Pentru că maşina părea suspectă, FSB a închis zona temându-se că aceasta ar putea fi încărcată cu explozibili. Duba avea o încărcătură mult mai valoroasă: în maşină au fost descoperite cutii în care se aflau 4 miliarde de ruble, aproximativ 47 de milioane de dolari.

Mesajul FSB pentru Wagner

Între timp, mercenarii Wagner par să-şi continue nestingheriţi drumul spre Moscova. Potrivit informaţiilor din presa rusă, trupele Wagner s-ar afla acum la o distanţă de aproximativ 300 de kilometri de capitală. În unele imagini apărute pe reţelele de socializare, se văd cum mai multe excavatoare distrug pur şi simplu o autostradă perfect funcţională, autostradă ce face legătura între sudul Rusiei şi Moscova. Pe de altă parte, The Wasghington Post susţine că dacă Wagner îşi menţine ritmul de înaintare, în maximum două ore mercenarii vor intra în Moscova.

În cursul acestei dimineţi, conducerea FSB a făcut un apel către luptătorii Wagner, nu către şeful lor. Serviciul de Informaţii Rus i-a sfătuit pe mercenari să se gândească bine înainte "facă o greşeală ireparabilă". "Facem apel la luptătorii armatei private să nu facă o greşeală ireparabilă, să înceteze orice acţiune armată împotriva poporului rus, să nu execute ordinele criminale şi trădătoare ale lui Prigojin, să ia măsuri pentru arestarea acestuia. Toate informaţiile răspândite pe reţelele de socializare în numele lui Evgheni Prigojin despre presupusul bombardament asupra unităţilor din spatele Wagner nu corespund realităţii şi reprezintă o provocare informativă", se arată în comunicatul FSB.

FSB a mai anunţat că a deschis un dosar penal pe numele lui Evgheni Prigojin pentru organizarea de rebeliune armată. Această faptă, conform codului penal din Rusia, se pedepseşte cu închisoarea de la 12 la 20 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » 47 de milioane de dolari, descoperite de FSB lângă biroul lui Prigojin. WP: Wagner ajunge la Moscova în două ore